Contrabas plannen (2)

EDB Stagg Double BassTwijfel slaat toe: Gisteren ging ik op weg naar Bassmatters in nijmegen en zoals altijd stond de koffie klaar. De originele redenen voor mijn bezoek was een orientatie op het gebied van stemmechanieken: Zijn er mechanieken voor de bas die ik kan gebruiken met originele contrabas snaren. Het zou het maken van een kop voor een elektrische contrabas erg vereenvoudigen.

Toen ik binnen kwam was Paul met een klant bezig en ik keek even rond. Tot mijn verbazing stond de eerder genoemde EDB van Stagg voor in de winkel. Aangezien Paul niet iets in zijn winkel zet als dat niet goed is dacht ik, “kom, ik probeer hem even uit”. Als zo’n ding onversterkt niet klinkt hoef je hem ook niet in te pluggen. Tot mijn verbazing was de onversterkte klank heel erg goed! Ik had zo’n edb een tijd geleden in een andere winkel al uitgeprobeerd maar toen vond ik de klank slecht. Wat zou er aan de hand zijn? Was de eerste verkeerd afgesteld? Is er een groot verschil tussen de verschillende exemplaren? Na de koffie heb ik de EDB nog even in een versterker geplugd en de klank bleef helemaal overeind. De sustain leek oneindig en de klank was over de hele hals bij alle snaren redelijk egaal. Moet ik nu nog een bas gaan bouwen? Lukt dat voor 500 euro? In de EDB zit al een pre-amp, de kam is makkelijk verstelbaar, hij heeft een hoofdtelefoonuitgang en er zit een tas bij… De twijfel slaat toe…

(Gisteren een hoop puin en hout opgeruid van een oud schuurtjes. Daar kwamen twee flinke houden balken hard-hout tevoorschijn. Mooi voor een bass body?)

Dit bericht is geplaatst in (contra) bas, Andere zaken, Muziek. Bookmark de permalink.

6 Reacties op Contrabas plannen (2)