Nieuwe aanwinst :-)

Knurft Nazca PioneerVorige week heb ik na veel wikken en wegen een andere ligfiets gekocht. Een hele mooie Nazca Pioneer bovenstuur van een paar jaar oud. Voor- en achtervering, 3 naaf 9 derailleur versnelling. Ik moet er erg aan wennen, wegrijden, sturen, stoppen. Het is allemaal heel anders dan in de Knurft Alleweder.

Waarom een opvolger voor mijn Knurft Alleweder?
Ik heb al eerder aangegeven dat ik me steeds meer begon te ergeren aan mijn mede verkeersdeelnemers. Scholieren reageren niet ook al rijden ze 3-dik, niet toeteren is niet goed, wel toeteren ook niet, ik sta regelmatig stil bij een blokkade door een bestelbus of iets dergelijks waar ik met een smalle fiets gewoon door zou kunnen rijden. Ik fiets steeds vaker door de stad en ook dan is de Alleweder niet optimaal.
Ik ging dus op zoek naar een wat hogere, comfortabele en smallere fiets en die heb ik gevonden. De lengte moet nog worden aangepast en over de voorverlichting ben ik nog niet tevreden (ik wil graag een voorlamp met accu, maar dat heeft geen haast. Ook een goede toptas of twee zijtassen staan nog op mijn verlanglijstje.

Morgen, na het werken in de tuin: Knurft poetsen en fotograferen en voor de vraagprijs van 1250,00 eur online zetten.
Zegt het voort…

[navigeer door de foto’s door op de linker of de rechter helft te klikken…]

p1010260.jpgp1010261.jpgp1010263.jpgp1010264.jpgp1010265.jpgp1010267.jpgp1010266.jpg

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen. Bookmark de permalink.

7 Reacties op Nieuwe aanwinst :-)

 1. Michiel Adriaan zegt:

  Ach, schókkend nieuws…Ik ken als geen ander de voordelen van ‘n smalle lichttrappende tweewielerligfiets, zeker nu ‘t lente geworden is: Mocht je ondanks ‘t betere uitzicht toch nog ‘n noodstop moeten maken dan schakel je met zo’n drieversnellingsnaaf vanuit stilstand snel terug en trekt door ‘t lagere gewicht vd fiets in no-time weer op!
  Zo’n versnellingsnaaf heb ik ook gelijk in de Alleweder gebouwd trouwens. De FAW is voor mij eigenlijk altijd al op nummer 2 blijven staan. Maar wel ‘n goede 2de. Om in stelling te brengen bij (aanhoudend) slecht weer.
  Want wat ik alleen niet zo volg van you webloggers is die onvoorwaardelijke verknochtheid aan 1 voertuig.
  Nooit die “Wat ben ik toch sliiiiiiiiiim!!!” erlebnis te hebben (als de Dikke Deur in ‘Pipo de Clown’) die ík heb als multi-vehicle ligger om juist díe dag net voor ‘t goede vervoermiddel te hebben gekozen (bijvoorbeeld bij aanhoudende regen).Regenradar.nl helpt dan natuurlijk goed bij ‘n afweging.
  Dat moet nog meer gaan wringen eenmaal in bezit geweest zijnde van ‘n velomobiel…

  Persoonlijk zou ik liever ‘n Mackingtosh speelgoedje wegdoen bij geldnood. Zo’n ding met ‘n kwetsbaar 1.8″ harddiskje erin… nu die ‘t nog doet!

 2. Frans zegt:

  Ik heb ook sinds een maand een Pioneer.
  Mijn veranderingen: de zitschaal vervangen door een Comfort M (ondersteund beter dan het oude model), Ventisit matje, bovenstuur vervangen door een Aero stuur (min of meer fietsen gestrekte armen), Lumotec IQ voorlamp, SPD pedaal (M324).

  In Nijenveen kreeg ik de tip om de onderkant van het frame met blanke tectyl in te spuiten ter hoogte van de achtervork aansluiting en schokbreker ( vooral tussen de aansluit ogen) ter voorkoming van roe..vorming.

  Ondanks dat het een “hoog” model is en je beter gezien zou moeten worden heb ik toch al een aantal “bijna aangereden” ervaringen. Ze zien je echt niet.
  Dus investeren in fel gekleurde kleding en tijdens het fietsen ervan uitgaan dat je niet gezien wordt.
  Op klinkerwegen schieten je voeten erg gemakkelijk van de pedalen (ik heb geen voorvering) dus ook iets van SPD pedalen en schoenen lijkt een verstandige aanschaffing.

 3. Hoi Gerard, waarschijnlijk heb je nu de pioneer die ik ook in mijn bezit gehad heb ( heb je ‘m in Dieren gekocht bij Henk van Boxtel?). Ik heb er veel plezier aan gehad, en een fietsvakantie in Nederland en Frankrijk meegemaakt.
  In Frankrijk tegen de Mont Ventoux opgefietst.
  Veel plezier met je nieuwe aanwinst.

  groeten
  Dennis.

 4. knurft zegt:

  > waarschijnlijk heb je nu de pioneer die ik ook in mijn bezit gehad heb
  > ( heb je ‘m in Dieren gekocht bij Henk van Boxtel?).

  Ja, dat is hem…

  >Veel plezier met je nieuwe aanwinst

  Dank :-)

 5. Willem zegt:

  Mijn tweedehands Pio nu een half jaar in bezit.
  Ik ben begonnen op een Nazca Cruiser waar mijn echtgenote nu op rijdt.
  Op de Pioneer zat een zitje van een Fuego, is niet echt geschikt voor een Pioneer, dus vervangen door een L zitje, plus een nieuw model extra dik kussen, zit erg lekker.

  Veel plezier met je Pioneer, mij bevalt het uitstekend.

 6. Maarten zegt:

  Ik heb onlangs op ligfiets.net een beschrijving geplaatst hoe je een accu-lamp op het nokje voorop kunt plaatsen. Dit kan in elk geval makkelijk met een B+M Ixon IQ (erg veel licht, goed profiel. Erg tevreden over, helaas niet goedkoop). Andere lampen waarschijnlijk ook, maar de meeste zijn toch bedoeld voor aan het stuur (en dat zit al vol, of je belicht vooral je benen of voeten). Een rond hulpstukje kan ook helpen, maar nu net niet met de B+M lampen.

  Als je het restant van het alu profiel wilt hebben, laat dat dan even weten (Ik kom naar de Cycle Vision).

 7. Gerard zegt:

  @Maarten:
  Ik heb het op een hele simpele manier opgelost (zal nog een foto plaatsen). weet echter nog niet of dat wel stevig genoeg is als ik met de fiets op de Graafse hobbelweggetjes ga. We zullen zien. Zo niet dan zal er iets vergelijkbaars als jou oplossing komen.
  Ik heb zo’n profielachtig ding liggen, maar heel erg bedankt voor het aanbod!
  (Ik kom ook naar de Cycle Vision, op zaterdag)