Knurft goes Regenton

25-05-08_regenton.jpgAls je een groentetuintje hebt moet je natuurlijk wel sproeien. De afgelopen weken blijkt dat we per dag, als het droog is, zeker 3,5 gieter (is 35 liter) nodig hebben voor de bakken en de potten. Per week is dat dus 7 x 35 = 245 liter. Je kunt daar natuurlijk ook regenwater voor gebruiken en daar kun je een regenton voor inschakelen. (Je verdient dat echt niet snel terug maar je verbruikt gewoon minder drinkwater.)

Een regenton van 227 liter (in de aanbieding bij de boerenbond in Grave) gekocht. Aansluiten kan natuurlijk weer eens niet op de makkelijk manier omdat wij door een serre de regenpijp zo’n 3 meter afstand hebben staan van waar de regenton kan staan. Maak niet de fout zo’n ding gewoon aan te sluiten op de regenpijp maar doe dat d.m.v. een “vulautomaat”. Die sluit je aan in de regenpijp. Als de ton vol is valt de rest van het water vanzelf alsnog naar beneden. Na wat geknutsel met verloopjes en een test met een gieter in de goot blijkt alles prima te werken.

Lastig: Als het droog is (en je dus moet sproeien) regent het niet :-) Je hebt dan dus na een dag of 6 een lege regenton.

[Klik hier voor de hele serie “knurft goes Groente”]

25-05-08_totaal.jpg25-05-08_bak1.jpg25-05-08_bak2.jpg25-05-08_bak3.jpg

Dit bericht is geplaatst in Andere zaken, Knurft goes groente. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Knurft goes Regenton