Slippen voor een stomme koe!

stomme-koe-parade-klein.jpgVandaag op de terugweg voor het eerst vol in de remmen voor een stomme koe op een brommer waarvan ik geen voorrang kreeg. Direct viel het verschil op tussen remmen van de Pioneer (van die blokskes tegen de velgen), de trommelremmen van de Alleweder, en de hydraulische rem van de Flevo Trike.

Natuurlijk is de Pioneer een tweewieler en de andere twee driewielers. Meer wielen zorgen voor meer stabiliteit bij het remmen. maar het grote verschil is de dosering. Bij de Alleweder was het “gewoon heel hard remmen en geleidelijk tot stilstand komen met een pseudo ABS gevoel”. De Flevo was met de hydraulisch voor rem prima gedoseerd tot stilstand te brengen. Met de Pioneer raakt ik direct in een slip terwijl me dat met de (remmen van) de andere fietsen nooit is gelukt.

Omdat het droog was en ik niet uit hoefde te wijken bleef ik tijdens de slip netjes recht. Ik kan me voorstellen dat ik bij andere weersomstandigheden onderuit zou zijn gegaan. Met de 33,5 kilometer per uur op de teller zou ik er niet zonder flinke schuur plekken vanaf gekomen zijn. (Het zou ook zo kunnen zijn dat de wielen bij vochtig weer juist niet blokkeren omdat ze dan te weinig grip op de velg hebben…)

[ Lees hier de hele serie “Stomme Koe Parade ]

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Stomme Koe Parade, Verkeer. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.