De eerste 455 kilometer op de Knurft Pioneer

eerste_455_kilometer_op_pioneer.jpgVandaag heen en weer naar mijn werk. Bij thuiskomst gaf de totaalteller 455 kilometer aan. Eigenlijk zijn er dat nog zo’n 50 meer omdat ik in het begin wel eens vergat de teller in te klikken (in de Knurft Alleweder liet ik hem altijd zitten…).
500 kilometer gebruikservaring in 3 weken maakt veel duidelijke. Daarom een samenvattinkje:

Wat zijn de bevindingen tot nu toe:
De Pioneer is een prachtige fiets. Hij voldoet helemaal aan mijn verwachtingen.

  • Ik wilde een fiets die makkelijker dan de Knurft Alleweder door het drukke scholieren verkeer zou kunnen manoeuvreren en waarmee ik makkelijker bestelbus-blokkades zou kunnen omzeilen en dat doet hij.
  • Tot mijn verbazing is de reistijd korter geworden. Mijn gemiddelde snelheid is hoger dan in de Alleweder.
  • De afgelopen weken heb ik regelmatig behoorlijk wind tegen gehad. Dat maakte me niets uit want 28 km/u haal ik op deze niet gestroomlijnde Knurft alsnog makkelijk. Ook regen was te doen. Ik heb daarvoor wel een nieuwe pet gekocht.
  • Het wegrijden gaat nu al vrijwel altijd goed. Ik moest in het begin erg wennen, mede omdat de Pioneer mijn eerste niet driewielige ligfiets is.
  • Ook wennen op 2 wielen: de SPD klikpedalen. Ik ben nog niet omgevallen en het in- en uitklikken gaat steeds beter.
  • Rijden over(o.a. de beruchte Graafse) klinker weggetjes gaat op de Pioneer harder dan in de Alleweder. De Alleweder ging gevaarlijk “dribbelen” met zijn achterwiel bij 29 en hoger. De Pioneer houdt zijn lijn ook als ik 33 of nog sneller ga.

Wat staat er nog op mijn verlanglijstje:

  • Iets gps-achtigs (daarover later meer, er komt een nieuwe iPhone aan en die zou best eens GPS kunnen hebben :-) maar eigenlijk is een Garmin eTrex Legend HCx met de nieuwe Waypoint fietskaart natuurlijk beter
  • iets om te drinken. In de Knurft Alleweder had ik een groot-volume drinkapparaat gemaakt. Dat is niet praktisch toepasbaar op de Pioneer. Iemand een voorstel? Iets, groter dan een standaard bidon, om achter of onder het zitje van de stoel te hangen? Misschien iets Camelbak achtigs…
  • De URL www.knurft.net moet nog een plaats vinden op de nieuwe fiets.
Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, GPS. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.