Heel veel licht!

bm_xion_iq.jpgVrijdagavond kwam ik laat terug van mijn werk. Dat was tevens mijn eerste ritje op de Knurft Pioneer in het donker. De eerste test dus ook voor mijn nieuwe voorlamp, de BM IXON IQ. Wat een enorme bak heel mooi te richten licht geeft dat ding! Prachtig!
Je kunt de lamp zo instellen dat je op zo’n 30 meter voor je een mooie brede lichtbundel krijgt. De weg, de berm, verkeersborden, belijning alles is prima te zien. De avond daarna heb ik een test gedaan om er achter te komen of de lamp op een of andere manier mijn tegenliggers verblindt (ja, ik weet het, dat moet je eigenlijk van tevoren doen :-). Verblinden doet de lamp niet. Je kunt het beter intimideren noemen :-) Nu kan echt niemand meer zeggen “ik zag je niet”.

Wat achtergrond info: De lamp kan 5 uur lang 40 lux geven, in de lage stand geeft hij 20 uur 10 lux. Als je de hoge stand gebruikt en de batterij raakt leeg dan gaat hij vanzelf over naar de lage stand. Daar kun je dan nog een paar uur mee doen. Je krijgt er 4 oplaadbare AA batterijen inclusief een oplader bij. Die batterijen zijn op te laden door een plugje in de lamp te stoppen, de lamp hoeft daar dus niet voor open. Gewone AA’s passen er ook in. Handig.

(En wat grappig om al op een paar honderd meter afstand een kat in de berm aan zijn gloeiende ogen te herkennen :-)

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen. Bookmark de permalink.

27 Reacties op Heel veel licht!