Boem is ho!

Vanmorgen om ongeveer 11.10 uur op mijn Knurft Pioneer op weg naar Nijmegen.
Op de ventweg langs de Graafseweg in Alverna zie ik een man op zijn fiets. Hij komt me op de ventweg tegemoet en rijdt netjes rechts. Ik zie dat iemand op het trottoir (rechts van mij) hem groet. Net voordat ik bij de fietser aankom groet hij enthousiast terug en buigt tegelijkertijd zonder op het verdere verkeer acht te slaan af naar het trottoir. Ik kan hem niet meer ontwijken en raak hem vol met de voorkant van mijn fiets. Ik was nog aan het optrekken en reed gelukkig nog maar 25.

De man kreeg een flinke klap en we vielen beide met de fiets op de grond. Ik had op het eerste gezicht nergens last van, de voorkant van mijn fiets zag er wel vreemd uit. De man bleef even liggen en probeerde toen op te staan. Hij had behoorlijk wat schaafwonden, scheuren in zijn kleren en bloed plekken. Ik besloot direct de ambulance te bellen ook al wilde de man eigenlijk op weg naar huis. Omstanders schoten te hulp en Alverna blijkt echt zo’n dorp: iemand kent de man en gaat even langs zijn vrouw.. Iemand anders biedt mij zelfs een lift aan etc…. Politie was er snel, ambulance duurde wat langer.

Een half uur later was de man per ambulance naar de huisarts (waar hij een afspraak had), zijn vrouw was ingelicht, mijn thuis en werk waren ingelicht en ik stond nog na-bibberend te wachten op een collega die met de bedrijfscombo langs zou komen om mij en mijn fiets op te halen.

Ik was heel verbaast dat ik niets had op wat spierpijn in mijn arm en wat schaafwonden op mijn benen na.

Voordelen van een ligfiets bij een botsing: Je hebt je benen naar voren en die kunnen veel hebben. Het boven-stuur heb ik niet gezien. Ik had het vast en het klapte naar voren voordat ik er erg in had. Het zat zo vast dat ik het nauwelijks terug kon krijgen. Daarnaast van je van een lagere hoogte dan van een bukfiets.

Nadelen van een ligfiets voor de andere botser: Hij komt eerst in contact met mijn tandwiel en mijn pedalen.

De fiets staat bij Elan maar mag nog niet gerepareerd worden voor de andere verzekering iets heeft laten weten. Vervelend om dat ik zeer binnenkort op vakantie ga, zonder ligfiets weliswaar :-[

Ik hoop dat die meneer (die trouwens ruiterlijk toegaf dat hij niet uit had gekeken) er niets aan over houdt.

Daarna nog wel een leuke werkdag gehad trouwens :-)

pfffffff…

[ lees hier boem is ho (2) ]

[ lees hier boem is ho (3) ]

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Stomme Koe Parade, Verkeer. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.