Stuur knik…

stuur_knikje.jpg

Na het “boem is ho” ongeluk van enkele weken geleden heb ik inmiddels al weer zo’n 150 kilometer achter de kiezen op de Knurft Pioneer. Volgende week ga ik nog even naar Elan. Eigenlijk om de stuurstang te laten vervangen omdat die een afwijking heeft. De boel staat niet recht meer na de botsing en dat maakt de fiets wat instabiel, ik zwabber een beetje.

Toen ik na mijn vakantie echter bij Hans informeerde of de stang binnen was vertelde hij dat hij inmiddels een andere Pioneer onder handen had genomen met een vergelijkbaar euvel. Hij hij heeft toen met behulp van de bankschroef de zaak weten recht te zetten. Dat gaan wij ook proberen (scheelt weer zo’n 100 euro, die zou ik natuurlijk terugkrijgen van de verzekering, maar ik vrees dat dat maanden gaat duren…).

Op de foto (klik voor een grote) zie je de groene streep. Die loopt langs de schroef waarmee je de hoogte van het stuur stelt. Die schroef staat nog recht. Je ziet dat het nokje van de stuurstang er niet meer in het midden op staat. De rode streep is de afwijking van de bevestiging van de stuurstang. Die staat een beetje scheef. Boven aan het stuur merk je dat die 1,nogwat graden beneden daar inmiddels een flinke afwijking opleveren.

Waarschijnlijk is het een kwestie van de stang loshalen en heel voorzichtig het onderste stukje bijbuigen (hoop ik!)

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, onderhoud, Stomme Koe Parade. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Stuur knik…