Cocktailworstje

knurft-worstje.jpgNu weet ik hoe een cocktail worstje zich voelt vlak voordat hij geprikt wordt door een cocktailprikker. Da’s niet fijn!

Wat gebeurde er vanmiddag op mijn werk/woon terugweg:
Het regent en ik rijd rustig op het fietspad over het spoor op de St. Annastraat in Nijmegen. Daar moet je niet hard rijden, veel fietsers van meerdere kanten en goed uitkijken dus.
Voor mij prikt een wandelaar, die zonder op of om te kijken om een lantaarnpaal heen loopt die op het trottoir staat, bijna een dame van haar fiets met de zijkant van zijn grote paraplu. Ze kan nog net ontwijken. Ik ga al in de remmen en wil links om de man heen. In plaats van te stoppen en eens goed te kijken wie hij nog meer in gevaar gaat brengen stapt de man in een vloeiende beweging op het fietspad. Hij richt daarbij de punt van de paraplu naar achteren waar ik net op hem af kom.
Ik sla met mijn rechterhand de paraplu van me weg en probeer tegelijk de man te ontwijken. 1 seconde later liggen ik en mijn fiets op de grond. Ik vloek de man stijf (adredaline moet er toch uit en hij is een Stomme Koe, dus het mag), til mijn fiets op en bekijk de schade die er gelukkig niet is behalve een schuurplek aan de rechter zijkant van mijn stoeltje. De man en zijn vrouw bazelen wat in gebroken engels dat ze het weer en de vele fietsers niet gewend zijn bla bla bla…

Ik voel mijn elleboog en mijn heup, mijn kleren zijn echter niet kapot. Ik weet dus dat ik thuis twee grote schaafplekken kan gaan verzorgen. Na nog een vuile blik richting veroorzakers stap ik op en rijd verder.

Stellingen:

 • Van een Knurft Pioneer val je vaker dan uit een Knurft Alleweder
 • Van een Knurft Pioneer val je verder naar beneden dan van een Flevo Trike
 • Hoe voorzichtig en langzaam je ook fietst, de Stomme Koe achterhaalt je wel!
 • Als een coktailworstje armen had zou hij vlak voor de prik een slaande beweging maken
 • Een cocktailworstje zijn is niet fijn

Een vermelding waard in de serie stomme koe parade.

[ Lees hier de hele serie Stomme Koe Parade ]

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Stomme Koe Parade, Verkeer. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Cocktailworstje

 1. Rob zegt:

  Auw … dit doet me denken aan mijn ervaringen op de wielerbaan in Sloten.
  Vier grote splinter van het formaat coctailprikker – maar gelukkig niet zo dik :-}

  Mag ik volgende keer je harnas lenen?

  Rob

 2. knurft zegt:

  @Rob

  Jij weet zeker niet hoe zwaar zo’n ding is. Ik zweet me er kapot in.
  Voor een wedstrijd dus beter geen harnas!