Knurft en het moeras van Numaga

bord-numaga-moeras.jpgEr was eens een knurft die na z’n werk nog even naar de Ooij fietste voor een bezoekje. Op de weg er naar toe (het was aarde donker) bleek de op zijn Knurft Pioneer gemonteerde schijnwerper, de BM IXON IQ, een prima aanwinst. Meters licht, meters zicht, en Knurfts aanwezigheid in de polder bleef niet onopgemerkt :-)

Knurft werd onrustig van deze mooie ervaring en ervoer drang naar meer. Iets voor middernacht na het aanvangen van de terugweg besloot hij een avontuurlijk route te nemen om zichzelf, zijn fiets en zijn schijnwerper tot het uiterste te testen. Niet saai door Numaga terug over gebaande paden. Maar door Beek via de Randwijckweg en de Nieuwe Holleweg stijl omhoog naar Berg en dal (Beste ligfietsers DOE DAT NIET!) Hijgend en puffend komt hij boven :-)

In Berg en Dal via de Meerwijkselaan naar de Scheidingsweg in Numaga. Dan via de Hatertseweg over de Hatersebrug heen alwaar het avontuur ongenadig toeslaat!

Onder aan de Hatertse brug zag hij in de lichtbundel van zijn machtige schijnwerper enorme hekken van rood en wit reflecterend materiaal met daarop een bord “fietsers afstappen”. Nu weten jullie best dat fietsers niet zomaar afstappen, daar moet echt een goede reden voor zijn. Meestal kun je er met een beetje handigheid “gewoon” langs. Kurft minderde dus vaart en stond bijna stil toe hij dacht dat het toch beter zou zijn af te stappen om deze vreemde situatie goed op hem te laten inwerken. Hij zet zijn voet neer… en glijdt weg. Zijn voorwiel glijdt de andere kant op en hij ligt weer eens plat :-) Gelukkig doet vallen vanuit stilstand niet zo’n pijn en heeft hij alleen wat krassen en een bult op zijn arm. De ketting ligt er af.

Waarom glijdt hij uit?
Dat komt door de aanleg van een nieuw moeras in Numaga. Knurft wist niet van plannen in dat opzicht maar onderging ze nu ongewild aan den lijve!  Op het stuk voor de hekken ligt een dun laagje modder. Waar die modder vandaan komt wordt al snel duidelijk als ik de aangegeven “afstap route” volg om de hekken heen: De gemeente Numaga heeft op slinkse wijze getracht door het inzetten van het gepeupel op de fiets goedkoop een nieuw moeras aan te leggen (vergelijk met de aanleg van het Goffertpark in de jaren ’30). Honderden fietsen met hun afgestapte berijders hebben de grond om de hekken omgewoeld en de regen deed de rest. Op het bordje “fietsers afstappen” had gerust de toevoeging “pas op! Moeras!”, “gevaar! drijfzand!” of “geen toegang zonder lieslaarzen en reddingslijn” kunnen staan.

Zwoegend kwam hij aan de overkant en kon zijn route hervatten. Over de Sint Walrickweg naar Overasselt, naar Grave alwaar hij rond 00.45 uur aankwam. Eerst het zand uit de krassen op zijn arm en de olie van zijn handen poetsen en dan naar bed.

(Merda! Eerst nog hetregentbijnanooit.nl bijwerken (droog vandaag ondanks de beroerde voorspellingen) en deze avonturen beschrijven op knurft.net voor de trouwe lezertjes! Als u begrijpt wat ik bedoel..)

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Knurft en het moeras van Numaga