Knurft live te gast bij Radio Gelderland…

Vanmorgen om 6.40 gaat de bel. Rene Arendsen van Omroep Gelderland staat voor de deur voor het eerste interview over de site hetregentbijnanooit.nl. Dat gesprekje zal live worden uitgezonden binnen het programma Goedemorgen Gelderland in het kader van “De Gelderse Fietsvierdaagse”. Vanzelfsprekend zal ik ook proberen de ligfiets te promoten… Op een parkeerplaats verderop staat een reportagebus met een hoge antenne en een aggregaat voor de live verbinding.

Ik zit aan de keukentafel met een ontbijt en een microfoon onder mijn neus. Natuurlijk regent het tijdens het gesprek ondanks de titel van de website :-). Een luchtig gesprekje volgt en de site wordt besproken en ik zeg dat hij een watje is:

interview 1 (vanmorgen om 6.50 uur thuis in Grave)

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Een half uur later buiten in en voor de schuur. De verslaggever verbaast zich over de volgens hem grote hoeveelheid fietsen, vraagt of mijn fiets een bel heeft, en ik ga op weg:

interview 2 ( vanmorgen om 7.20 uur thuis in Grave)

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Om 8.20 uur (ik ben al geruime tijd aangekomen) volgt een gespek in de voortuin van mijn werk. De bus met de antenne staat op het trottoir (en da’s mooi want hij blokkeert dus niet het fietspad). Tot slot neemt de verslaggever plaats op de ligfiets, komt met zijn zender en zijn snoeren in de knel en de uitzending is afgelopen…:

interview 3 ( vanmorgen om 8.20 uur na aankomst op het werk in Nijmegen)

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Leuk om mee te maken en wie weet heeft het een kleine invloed op de hoeveelheid mensen die nu nog met de auto gaat maar dat zal dus wel niet :-)

(De geluidsbestanden zijn geplaatst met toestemming van Omroep Gelderland)

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, bijna nooit, bijnanooit op de radio, Media, Weer. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Knurft live te gast bij Radio Gelderland…

 1. Bas zegt:

  Leuk Gerard. Gaat lekker met de aandacht voor je site. Goede promotie voor de fiets!
  Grappig om je te horen en lekker droog commentaar kun je geven.
  Het is jammer dat ik niet meer dagelijks woon-werk verkeer heb. Heb vijf jaar op en neer tussen Zevenaar en Nijmegen gefietst (winter en erg slecht weer uitgezonderd, dan ging ik met de trein). Was ongeveer net zo snel als met de trein of zelfs met de auto! En een conditie dat ik had….. :) Maar ja, hoef ik jou niet meer te vertellen.

 2. Rob Jansen zegt:

  Hé Gerard,

  top interview! Ik sluit me dan ook helemaal bij Bas aan. Lekker droog commentaar (ter compensatie van de druppeltjes van boven). Je het regent bijna nooit.nl [ dus ga toch fietsen! ] site is mooi.

  Zie nu trouwens in de linker kantlijn “Knurft goes groente” staan: Het regent bijna nooit.nl [ maar toch hoef ik de groentetuin niet te sproeien ] dan maar ???

  Groetsels uit Nijmegen, Rob

 3. knurft zegt:

  @Bas Rob: Over het droge commentaar: De interviewer gaf na het eerste interview aan: “Praat maar lekker Enthousiast en zo!” maar daar heb ik verder geen boodschap aan. Ik praat zoals ik praat en niet opeens anders omdat het voor de radio is :-)
  En voor de Groente: Als het dan wel regent wordt dat opgevangen in de regenton. https://www.knurft.net/site/2008/05/25/knurft-goes-regenton/