Update Waypoint Onroute fietskaart

onroute_fietskaart_logo_upd.jpgEerder schreef ik over de Waypoint Fietskaart. (Nogmaals, voor de duidelijkheid: De Onroute fietskaart pretendeert niet een fiets routeplanner te zijn die je kortste weg aangeeft van A naar B, maar ze schrijven: “Zodra deze nieuwe kaart in het toestel is geplaatst zal het toestel afhankelijk van de instellingen vervolgens bovendien de voorkeur geven aan mooie wegen en paden, in plaats van snelle.”)

Tijdens mijn testen bleek al snel dat een prima fietsbrug over de Maas bij Grave niet in het systeem stond, met grote onzinnige omwegen tot gevolg.  Op het support forum bleek al snel dat er veel meer van dat soort verbindingen, veel bruggen en tunnels, het zelfde lot beschoren waren. Er waren nog meer bugs.

We hebben  er even op moeten wachten maar er is een gratis update uitgekomen die veel zaken zou oplossen.

Eerste reacties op het forum en ook mijn eigen tests wijzen uit dat er hard aan gewerkt is. Ik zag op routes al veel fietspaden verschijnen waarvan ik het bestaan nog niet af wist, en ik mag nu ook over de brug. Prima update dus.

Ook belangrijk: De mapreporter is online. Fouten of wijzigingen in de kaart kun je daar online in aangeven. Prima!
Nog niet OK: Alles is nog Windows only terwijl Garmin zelf al wel een conversie naar Mac aanbiedt. Kom op Waypoint lui!…)

(Alternatief: Ga naar de hele mooie, maar nog niet complete routeplanner van de fietsersbond en maak een route. Laad die in de GPS (mooi als je Topo Nederland als ondergrond hebt) en je fiets over fietspaden waar je niet snel komt. Prachtig)

[ Klik hier voor alle posts over de waypoint kaart ]

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, GPS. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.