Losse boutjes…

boutje_los.jpgVandaag zat m’n rechter schoen niet goed vast in het SPD-pedaal. (Klik hier voor uitleg over het hoe en waarom van zo’n pedaal.)  Het werd slechter gedurende de rit. Bij aankomst bleek er een boutje los te zitten. Even aandraaien en het was weer OK. Ik ben daarna voor de zekerheid nog wat andere boutjes gaan controleren en vond er nog 2 die niet goed vast zaten. Toen ik de fiets net had deed ik dat regelmatig. Nu ben ik lui :-)
Tog eens wat vaker de tijd nemen om dat te doen. Dingen die niet goed vast zitten verslijten sneller en je kunt ze kwijtraken. Da’s niet de bedoeling en ook gevaarlijk. (Kan ik gelijk wat poetsen…)

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, onderhoud. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Losse boutjes…

  1. Christophe zegt:

    Had ik ook geregeld last van toen ik nog met SPD reed (nu Speedplay vanwege de knieën). Een druppel Loctite op de schroefjes en ze komen niet meer los – tenzij je het zelf wilt.

  2. knurft zegt:

    @Christope: Ja, de laatste keer dat dat boutje los ging heb ik er ook zoiets opgesmeerd. Van een andere merk, maar werkt prima :-)