Robby geboren!

26-10-08_wandelendetak_robby_geboren.jpgVandaag (of gisteren of eergisteren, dat weten we niet precies) is Robby geboren! Robby is de eerste nakomeling van een van onze 2 wandelende takken die wij vanaf Koninginnedag 2008 in ons bezit hebben. Een aantal eitjes van de grote wandelende takken hebben we vlak na dat ze waren gelegd uit de grote bak gehaald en in een klein bakje gedaan. In de grote bak gaan ze schimmelen en daar kunnen ze niet tegen.

Twee en een halve maand geduld moesten we hebben, maar nu is het dan eindelijk zo ver! We weten niet wie de vader en/of moeder is. Wandelende takken kunnen zich ongeslachtelijk voortplanten en gaan eitjes leggen zodra ze roze oksels hebben. Ze eten zich te pletter aan klim-op blaadjes en ze eten met zoveel lawaai dat je ze hoort knagen als je ‘s avonds rustig in de kamer zit te lezen.

26-10-08_vader-moeder-of-allebei.jpgOp de foto’s zie je twee keer dezelfde dobbelsteen van normale grootte. Zo kun je goed het verschil zien tussen een ouder en een baby. De ouder had zo’n haast dat ik hem/haar niet scherp op de foto kreeg… [ klik voor een grote ]

Welkom Robby! (We hebben nog beschuit, dus morgen wat muisjes kopen en trakteren.)

Dit bericht is geplaatst in Andere zaken. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Robby geboren!

  1. Gefeliciteerd… eet een beschuitje op mij ;-)

  2. Michiel Adriaanzoon zegt:

    Niet morsenmet de muisjes dan i.v.m. gevaar voor schedelbasisfraktuur vd kleine.

  3. knurft zegt:

    @ Michiel A en Wilfred: Bedankt voor de felicitaties en de zorgen. We hebben vandaag muisjes gekocht (nog niet gegeten) en hebben afgesproken dat we niet te dicht bij de kleine spruit eten, of anders een helmpje voor hem/haar kopen.