Gemeente Houten Fietsstad 2008

fietsstad2008.jpgGisteren heeft een jury onder voorzitterschap van Jeltje van Nieuwenhoven bekend gemaakt dat de gemeente Houten de strijd om de titel Fietsstad 2008 van de Fietsersbond gewonnen. De jury was unaniem enthousiast over de manier waarop Houten al bijna dertig jaar de fiets centraal stelt in de inrichting en uitbreiding van de gemeente.
“Het werd tijd dat deze gemeente die jaarlijks vele buitenlandse cameraploegen ontvangt om haar unieke en consequente fietsbeleid, ook in Nederland de meer dan verdiende erkenning krijgt”, aldus Hugo van der Steenhoven, directeur van de Fietsersbond.

De plubieksstemming liet een afwijkend beeld zien: Houten stond daar op de derde plaats, onder Nijmegen en Veenendaal. Onder het stukje over Nijmegen (waar ik vaak om- en doorheen fiets) is een waslijst aan commentaar te lezen. Zowel positief als negatief.

In he t Juryrapport krijgen de gemeentes ook advies. Bij Nijmegen is dat:

“Nijmegen moet zorgen voor veel meer fietsenrekken in het centrum, een selectiever handhavingsbeleid voeren voor parkeren buiten de rekken en de kwaliteit van meer fietsroutes naar een hoger plan trekken.”

En dat is precies waar veel van de publiekskritiek over gaat.

Klik hier voor een overzicht van de genomineerden en de reacties die daarop binnenkwamen.
Download hier het juryrapport.

Mooi initiatief van de Fietsersbond! (Had ik al gezegd dat je lid moet worden ;-)

Dit bericht is geplaatst in Media, Verkeer. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.