5 stomme koeien in 1 rit…

stomme-koe-parade-klein.jpgJa hoor: het is weer tijd voor een stomme koe parade!
Gisteren op de terugweg, al donker en het miezerde behoorlijk. Van die lekkere kleine druppeltjes. Dus: Bril af, anders zie ik niets. Voorlamp op de “enorm” stand zodat ik niet ben te overzien…

  1. Brommer op het fietspad rijdt tegen het verkeer in zonder licht en heel hard. We missen elkaar op een haar!
  2. De auto’s van de uitgewerkte kantoor mensen moeten het tweerichtingsfietspad kruisen. Fietsers hebben daar voorrang. Een auto ziet twee fietsers vlak voor zich kruisen, mist ze net en rijdt daarna alsnog bijna mij van de fiets in plaats van te stoppen.
  3. Brommer komt met volle vaart recht op mij af aan de verkeerde kant op het fietspad. Ik blijf vriendelijk midden op het fietspad rijden dwing hem vrijwel tot stoppen en vervolg dan mijn weg waar ik…
  4. na 150 meter een bedrijfsbus tref die op het fietspad staat geparkeerd zodat fietsers er rechts niet langs kunnen. Fietsers moeten dus in een donkere bocht op de 80-kilometer weg gaan rijden om hun weg te kunnen vervolgen. Een paar seconden later zie ik de chauffeur die ik toeroep dat hij zijn bus ergens anders moet neerzetten. “houd je stomm bek” is zijn intelligente commentaar.
  5. Een saunabezoeker komt uit de uitrit en zet zijn auto dwars over het fietspad omdat hij niet direct de weg op kan. Ik moet dus half op de weg, half op een zandstukje langs deze vriendelijk automobilist. Aan het claxoneren kan ik horen dat hij eigenlijk vind dat ik op hem moet wachten en niet andersom.

Voor de praktijkgeïnteresseerden: Bij punt 2 is het bijna altijd raak en bij punt 5 zeer regelmatig. (klik voor een grote)

[ Lees hier de hele serie Stomme Koe Parade ]

stomme_koeien_05-10-08b.jpg

Dit bericht is geplaatst in Stomme Koe Parade, Verkeer, Weer. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.