Met knurft de winter door [2]: Wat een dag…

Fijne dag vandaag: Eerst door de wekker heen slapen na een nacht vol snot, hoest en een bonkende kop. Iets te laat op de fiets. Na 3,5 kilometer valt de B&M Ixon IQ plotseling uit en dat is heel vervelend in het donker. Ik stap af en vervang de batterijen, helaas zonder effect. Ik keer om en monteer thuis een basta ding waardoor ik in ieder geval gezien word. Op het werk (na een rit van 7 kilometer extra) duf en bezweet met lamme beentjes aankomen (slaap blijkt toch belangrijk) blijkt dat de lamp het na het vervangen van de batterijen gewoon zou moeten doen, ware het niet dat ik de batterijen in het donker er gewoon niet goed he ingedaan :-)

Vervelend is dat de B&M Ixon IQ bij een lagere batterijspanning over zou moeten schakelen naar de dim stand, die overigens nog steeds sterk genoeg is om konijntjes de struiken in te jagen. Nu ging de lamp van de hoge stand direct uit. Dt is niet de bedoeling en maakt de lamp helaas minder betrouwbaar…

Ik vermoed dat de batterijen, waar ik nog maar 1 rit mee had gereden, door de kou van de afgelopen dagen hun vermogen te snel hebben verloren. De lamp zat nog op de fiets in de koude schuur. Normaal neem ik hem mee naar binnen.
De batterijen worden op dit moment in de lamp opgeladen. Eens kijken hoe het morgen is.

Met knurft de winter door Lees hier alle afleveringen van “met Knurft de winter door”.

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, de winter door, Gezondheid, Weer. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Met knurft de winter door [2]: Wat een dag…

  1. Ik had iets anders met de IXON IQ, m’n lader (zo’n los adapter ding) deed het niet meer, dus ik terug naar de winkel… deed ‘ie het daar WEL weer. In ieder geval heb ik dus vorige maand ook een ‘wat een dag’ verhaal geschreven (oa. over ‘t lampie), zie: http://blog.xl-network.com/2008/11/wat-een-dag.html

  2. knurft zegt:

    @WG Vanzelfsprekend had ik die thread ook gelezen (als vaste bezoeker van de lijst). Ik had er zelf nog geen last van gehad… Vandaag getracht de batterijen op te laden in de lamp. Niet goed genoeg. Dan maar er uit en in een lader, weer niet goed genoeg, nog een keer en nog een keer in de lader. Nu werken ze weer goed. Ze verliezen blijkbaar met kou toch over enkele dagen diep hun spanning.
    Morgenvroeg verder kijken… in het donker…
    @Wilfred: Net gelezen van dat dagje van je. Ook een soort “wet van Murphy” achtig iets. Gelukkig had je je portemonnee weer terug…