Met knurft de winter door: Fietsen bij -7

magic_heat.jpgVanmorgen na een griepje en veel vrije dagen weer een lekker fietstochtje naar het werk. – 7 graden was het, Heerlijk fiets-weer dus.
Bij aankomst alleen maar drie koude vingers aan mijn rechterhand, de rest lekker warm.
Toch maar even rond gebeld en tussen de middag naar Spac Sport in Nijmegen om hand-warm-dingen te kopen.

Die dingen zijn in grofweg 2 soorten: Herbruikbaar en eenmalig bruikbaar. Ik kies voor goedkoop en herbruikbaar: Magic Heat Handwarmer van Rubytec. Twee ronde zakjes met daarin een metalen schijfje.

Starten maar:
Je knikt het schijfje en ziet de vloeistof wit en ondoorzichtig worden. Direct wordt het zakje heet (50 graden zeggen ze). Stop het in je handschoen en fiets er mee weg.

Opladen?
Pak het zakje in een handdoek en kook het totdat de gel weer doorzichtig en soepel is. Heb je warmte nodig? Knik het schijfje en de zaak begint weer van voren af aan…

In de praktijk:
Ze geven ongeveer 30 minuten echte warmte, eigenlijk teveel in 1 keer :-) Ik stop ze dus tussen mijn binnen- en mijn buitenhandschoenen. Dat past maar net. Als ze hun warmte verliezen worden ze stug. Zitten ze niet goed dan voel je dat en kun je er last van krijgen.
Ik heb ze net gekookt en dan zijn ze binnen 15 minuten weer doorzichtig en weer soepel. Morgen vroeg eens kijken of ze weer doen wat ze moeten doen. 35 minuten is meer dan genoeg om me zonder koude handen aan te laten komen, en dat voor 8 euro.

Mooi!

Met knurft de winter door Lees hier alle afleveringen van “met Knurft de winter door”.

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, de winter door, Weer. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Met knurft de winter door: Fietsen bij -7

 1. De Popnagelgigant zegt:

  Ja dat “hard worden” is het kristallisatieproces dat de warmte veroorzaakt, met een moeilijk woord, kwam zelfs in de oudejaarsconference van Y. van het Hek niet voor.
  Voordat ik de Alleweder had gebruikte ik naar ‘t werk ‘sochtends maar één vd 2 zakjes zelfs en hield die om beurten in de linker en rechterhand.Dan had ik nog zo’n zakje reserve of voor de volgende dag.
  Geweldige uitvinding en toch zo simpel, zonder accu’s of hightech!

 2. jofr zegt:

  Ik heb gelijkaardige zakjes gehaald in de Blokker (België) voor 1€ stuk.
  Werkt inderdaad prima.