De winter door: Met min 11 op de bukfiets…

bukfiets_smurrie.jpgVanmorgen was het min 11 in onze achtertuin. De smurrie van gisteren was weer opgevroren en ik had gisteren al de beslissing genomen om niet op de ligfiets maar op de “bukker” naar mijn werk te gaan. Dat bleek een goede keuze. Het fietspad tussen Grave en Alverna was prima te befietsen maar in Grave, in Nijmegen en op een groot deel daar tussen was ik met de ligfiets waarschijnlijk bont en blauw gevallen. Op de bukker bleef ik prima overeind.

Opvallend veel mensen zonder muts met min veel en een koude wind lijkt mij dat onverstandig. De terugweg deze keer nog bij daglicht. Mooi fietsweer,lekker zonnetje, wel goed concentreren (en een slapend kruis natuurlijk!). 10 minuten langer over gedaan dan normaal…

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, de winter door, Weer. Bookmark de permalink.

4 Reacties op De winter door: Met min 11 op de bukfiets…

 1. marcel zegt:

  hey gerard thnx man:s ja hele grote kloodzakken zijn het!!!

  groetjes marcel

  [ Aanvulling door Knurft: Beste luisteraars, deze reactie van Marcel is weer een reactie op mijn reactie op zijn bericht over zijn gestolen fiets op http://ligfietslover.blogspot.com/2009/01/sunrider-gestolensssss.html ]

 2. speedsweets zegt:

  Hallo,

  bewondering heb ik voor de groep waar veel mensen negatief over zijn, nl de leerlingen die iedere dag vanuit de dorpen overall naar de middelbare scholen moeten.
  Iedere dag kom ik ze weer tegen. wanneer veel van de zogenaamde die-hard fietsers allang niet meer te zien zijn, moeten zij wel door kou en prut.
  Dat zijn mijn helden voor 2008.
  Ok, soms zijn ze een beetje lastig om voorbij te gaan en baal ik wanneer ik 3 keer op een kilometer maar de weg opzoek ipv het fietspad, maar toch over het algmeen goed aan te spreken en altijd in voor een grapje

  Anyway, back to topic.
  De week was koud. Ik ervaar echter wel veel minder kou op de handen dan met een bukker. De voeten zijn echter een zorg. Ik voel mijn voeten minuut na minuut kouder worden. Ik denk dat de oplossing ligt in grotere schoenen. Ik draag al overschoenen en daar ben ik blij mee. Die zorgen meteen voor een mooie aansluiting met de broek.

  Ik moet deze week echter wel zeggen dat ik vermoeider ben dan anders. Ik denk zelf dat doordat de benen niet echt opwarmen het meer moeite kost om de snelheid te halen.
  Kan natuurlijk ook de ouderdom zijn, maar dat wil ik nog ff niet weten.

  gr eric

 3. knurft zegt:

  Ik krijg het minder koud sinds ik op de bukker rijd (deze week 4 dagen van 36 kilometer). Ik moet gewoon harde trappen dan op de ligger en krijg het daarom warmer :-) Dat ik mijn benen voel is ook gewoon omdat fietsen op een bukker iets anders de (en andere) spieren aanspreekt. (En ouder word ik geloof ik ook :-)

 4. Een lezer zegt:

  Hier dreigt weer ‘n wetenschappelijke benadering maar door de benen hoger te plaatsen (op de ligger) is de bloedcirculatie wat minder dan op ‘n rechtopfiets en dat bloed is je centrale verwarmings-medium.
  Ik herinner me goed dat ik -eindelijk- van ‘n onder- naar ‘n bovenstuur overging: En gelijk last van koude vingers kreeg ondanks hetzelfde schoeisel!
  Een ander voordeel van ‘n rechtopfiets is dat het omvalmoment langer duurt: Dus stuurcorrecties zijn nog vaak net tijdig uit te voeren.