Avontuur in het donker…

touch_hd_op_stuur.jpgNou ja, avontuur… Vandaag moest ik wat meer fietsen dan normaal. ik had ‘s middags nog een bespreking in Druten, heerlijk tochtje in de stralende zon, en moest daarna weer terug naar Grave (een driehoekje van ongeveer 20 – 20 – 20 dus).

De terugweg (langs Appeltern en dan over de dijk langs Niftrik en Balgoy) moest in het donker en dat was best spannend. De weg van Druten naar de dijk toe was op enkele plaatsen niet erg breed en onverlicht. Automobilisten vinden dan blijkbaar gewoon dat ze met groot licht en met 80 kilometer per uur op je af mogen komen en dat 40 centimeter ruimte meer dan genoeg is om je te passeren. Hachelijke momenten zijn dat. Stelletje malloten!

Eenmaal op de dijk fietst het lekker door maar voorbij Niftrik is de dijk verboden voor auto’s en blijkbaar ook voor lantarenpalen. Pikke donker dus. Nadat ik twee keer bijna een verkeerde afslag neem (van de dijk af naar beneden!) stap ik af om mijn Lamp wat verder naar voren te richten en klik ik mijn Touch HD op mijn stuur, zet de navigatie aan zonder een route te kiezen. Dat navigatie systeem snapt de fietsroutes toch niet, maar het duidelijk zien van afslagen op de Touch ver voordat ze live opdoemen fiets zeer prettig.
Veilig thuis aangekomen.

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, GPS, HTC, Verkeer, Weer. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Avontuur in het donker…

  1. Een lezer zegt:

    Het geruststellende gevoel ‘en route’ de route te kunnen checken (desnoods op het ijs…) kan ik onderschrijven maar ik dacht dat u een Garmin had?

  2. knurft zegt:

    @een lezer: Ik heb ook een Garmin maar die heb ik alleen bij me als ik routes maak etc. De Touch HD heb ik altijd bij me omdat mijn telefoon/agenda is.
    Makkelijk dus :-)