TNO: “Meer fietsen leidt tot lager ziekteverzuim”

logo_tno.jpgNa knurft.net zegt nu ook TNO: “Ga toch fietsen!“:

“Werknemers die regelmatig naar hun werk fietsen, zijn minder vaak ziek. Zij verzuimen gemiddeld ruim één dag per jaar minder dan hun niet-fietsende collega’s. Als werkgevers in Nederland fietsen naar het werk extra stimuleren, kan hun dit 27 miljoen per jaar besparen. Dit blijkt uit een TNO-onderzoek waarvan de resultaten vandaag door staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer en Waterstaat bekend zijn gemaakt tijdens FietsVak 2009 in Rosmalen.”
“In opdracht van staatssecretaris Huizinga en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft TNO de relatie onderzocht tussen fietsen naar het werk, de werkprestatie en ziekteverzuim. Ook is gevraagd naar de motivatie om wel of niet naar het werk te fietsen. Aan werkgevers is gevraagd naar de belangrijkste redenen om fietsen naar het werk te stimuleren.”

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Gezondheid. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.