Lekke band…

Het was lang geleden, maar ik had weer eens een lekke band. Ik meen me te herinneren dat ik de afgelopen 2 jaar 1 keer eerder een lekke band heb gehad. Vandaag zag vloor de terugweg dat er een flink stuk glas in de achterband zat. Op z’n kop met die fiets, rem los, band er af (pfff, strak!) lek zoeken, glas er uit, plakken en er op met die zooi. De fiets was nog niet schoongemaakt, dat doe ik wel als de sneeuw is opgehouden. Dat had wel tot gevolg dat ik pikzwarte handen had die maar moeilijk schoon te krijgen waren. Dit wil je niet onderweg doen…

Op mijn vorige fiets zaten Schwalbe Marathon Plus banden. Speciaal gekozen omdat die niet lek kunnen (dat dat niet klopt kun je hier lezen :-). Op mijn Knurft Pioneer zitten nog de banden van de vorige eigenaar. Ik zal die binnenkort ook vervangen door de Plus ook al rijden die niet zo licht als mooie slicks over andere snelheids monsters. Ik heb namelijk een hekel aan lekken banden!

Maar goed: www.lekkebandenhebjebijnanooit.nl (?)

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.