Samba server op een Mac G4

 samba-op-g4_0.jpg

Ik schrijf hier bijna nooit over computers (waarom ook :-) maar waag nu toch een poging: In de computerwerkplaats op mijn werk gebruiken we windowscomputers met XP. We geven cursussen van uiteenlopende nivo’s. Tekstverwerken, e-mail, “hoe moettie aan?”, Hyves, Telebankieren etc. etc. En al die losse files! Dat moet anders! Een server dus.

Gekregen: een mooie Mac G4 met genoeg geheugen. Nu kun je daar  natuurlijk een gekraakte versie van OSX server op zetten maar dat is niet legaal en valt dus af.

Andere mogelijkheden:

  • OSX Tiger met Swift Share. Al een keer geprobeerd maar beviel niet echt (inmiddels is er een nieuwere versie, ga ik proberen…)
  • Yellow Dog Linux voor de G4 (Wat!? de cd drive gaat alleen maar open met een terminal commando? En na het mount commando gebeurt er niets? pffffff)
  • Ubuntu Linux voor de PC (die PC ook gekregen :-) Maar dan installeer je een makkelijkere GUI voor Samba en dan blijkt het plotseling niet meer te werken:-[

Imand een voorstel? Er is verder geen budget voor de server en het moet ook eenogigen (in het land der blinden dus) te behappen zijn.

Dit bericht is geplaatst in Andere zaken, computers. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Samba server op een Mac G4