Contrabas plannen (3)

edb_knurft.jpgJa, daar is hij dan! Alle andere plannen overboord vanwege tijdgebrek. Geen zelfbouw, geen half-zelfbouw, maar een heuse nieuwe Stagg EDB! (Ja, de foto is van mijn eigen EDB. klik voor een grotere. Mooi kleurtje toch?) Ik zag hem een tijdje geleden voor een te hoge prijs in de etalage van Schreeven staan, maar afdingen mag natuurlijk :-) Nadat het afdingen een prima prijs had opgeleverd en ik een kleine controle had uitgevoerd i.v.m. de afstelling e.d. werd de koop gesloten. Lang spelen hoefde niet meer want ik had het zo’n ding al twee keer eerder aan de tand gevoeld.
Goede tas er om, en zoals gewoonlijk een slechte kabel erbij en naar huis met dat ding. Veel makkelijker te vervoeren dan mijn analoge contrabas.

Wat is het?
De Stagg EDB is een 3/4 contrabas met een makkelijk verstelbare kam en ingebouwd element met voorversterker (Volume en “Subbass” (ik denk da “sub” in dit opzicht “te veel” bedoelen), hoofdtelefoon uit, Grote mono jack uit, mp3 in). Het ding werkt op een 9 volt batterij. Speelt prachtig en is heel hard uit te versterken zonder rondzingen. Een klankkast is er namelijk niet. Speelt heerlijk, ’s avonds oefenen is ook goed te doe, en wat mooi is: Je kunt ook goed zonder koptelefoon of versterker oefenen. Het onversterkte geluid is namelijk prima.

Analoge bas weg
De analoge bas moet weg. Het is een triplex 3/4 bas met een toets die in prima staat is. Inclusief redelijke hoes, stevige standaard, kam inclusief shadow element. Ik zal van de week even een advertentie plaatsen met wat foto’s. Volgens mij heb ik ook nog een extra setje snaren. Iemand interesse?

[ Lees hier meer over contrabasplannen ]

Dit bericht is geplaatst in (contra) bas, Andere zaken, Muziek. Bookmark de permalink.

5 Reacties op Contrabas plannen (3)