klapband!

knal.jpgVanmorgen reed ik met een vaartje van iets minder dan 30 km per uur toen ik een knal hoorde. Ik denk eerst “Wasda?!” dan begint m’n fiets raar te zwabberen (snel tegensturen!), ik hoor geratel, rem en sta stil. Mijn eerste klapband. Ik schrok me een hoedje maar sluit mijn rit af met een wandelingetje van 2 kilometer (en het stopt met regenen).

Effe kijken of het interessant is om nu (1 klapband in 46 jaar) het domein eenklapbandkrijgjebijnanooit.nl  te registreren…

Nee, ik doe het toch maar niet, je kunt niet aan de gang blijven.

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, onderhoud. Bookmark de permalink.

7 Reacties op klapband!

 1. Struikelaar zegt:

  Ik heb één keer een heel snel leeglopende voorband gehad. Ik ging er bijna door onderuit.

 2. Pssst… je ‘eenklapbandkrijgjebijnanooit.nl’ linkje linkt per ongeluk nog naar ‘hetregentbijnanooitmaarvandaagdannetweerwel.nl’ ;-)

  Oh ja… ik begin m’n zin natuurlijk met pssst, maar dat moet natuurlijk zijn: KNAL!!! :-P

 3. Een lezer zegt:

  Je verwacht dat zo’n klapband ‘n wolkenbreuk veroorzaakt maar kennelijk eerder ‘n hoge luchtdrukgebied dat de bewolking verdreef. Verdomt intressant: hou me op de hoogte!

 4. Jolwin zegt:

  Jammer, daar had vast weer een interview ingezeten. ;-)
  Gelukkig mankeer je niks. Lijkt me namelijk eng een klapband krijgen (op de fiets).

 5. leonie zegt:

  ik ben laatst ook flink onderuit gegaan ik had ook een klapband schrok me hartstikke dood maar ik heb dus nu een gebroken arm door de val die ik maakte mijn gips mag er met 3 weken af best gevaarlijk dus een klapband.

  groejes leonie

 6. Andre zegt:

  @Leonie
  Even naar de band kijken of het geen constructiefout is geweest (slecht gevulcaniseerd oid) Dan kan je wellicht nog een stuk van je schade en kosten verhalen op de bandenman?

 7. Reggy Dias zegt:

  Was bij de fietsenmaker geweest wegens een lekke achterbinnenband.
  3 weken daarvoor had ie een nieuwe binnenland verwisseld op het achterwiel.
  Ik haalde de volgende dag mn fiets op en weer had deze man een nieuwe binnenband verwisseld op het achterwiel. Ik geloofde het niet. Ik kon aan het ventiel zien(waar ook geen nieuw zwart dopje opzat) dat ie oud was.
  Maar deze man beweerde dat er een nieuwe binnenband opzat. Ik vroeg waar de oude binnenband was. Kwam ie ermee en liet me onduidelijk zien dat er een gat zat in mn binnenband. Ik moest 1o euro betalen ipv 5 euro.
  Ik kreeg 2 dagen daarna een klapband op het achterwiel. Mn dochter zat achterop maar gelukkig niets gebeurd.
  Ik baalde als een stekker. Ik heb de achterband gecheckt en wat ik dacht was waar. Mijn oude band was gewoon geplakt. Deze man had helemaal geen nieuwe band verwisseld.
  Ik net terug gegaan. Ik was best wel kwaad. De klapband lag niet aan de binnenband maar aan de buitenband, was zijn versie.
  De rijwielhersteller wist natuurlijk van niets wat betreft de binnenband want hij krijgt zovele fietsen om te repareren.
  Natuurlijk wordt mn binnenband verwisseld.
  Maar mijn vraag = Ligt het aan de buitenband als je een klapband krijgt?
  RAF Dias
  Amsterdam