5 stomme koeien op de terugrit

stomme-koe-parade-klein.jpgHeerlijk fietsweer op de terugweg. Jammer van die mevrouw die geen voorrang gaf terwijl ik van rechts kwam. Had ze toch kunnen zien aankomen nadat ze bij de vorige zijweg bijna door een auto was geramd omdat ze daar ook geen voorrang aan gaf. Op mijn vraag waarom ze zo deed begon ze met een enorme scheldkanonnade. Zij had voorrang “want ik reed rechtdoor!” (?). 200 meter verder kwam ik haar weer tegen bij een stoplicht (met een auto er tussen). De scheldkanonnade ging gewoon verder. Ik heb haar er op gewezen dat als ze de verkeersregels niet kent ze dan beter niet kan gaan fietsen.
Verder nog een man in een auto, stilstaand op het fietspad vanuit een uitrit. Ging toch maar even een stukje achteruit voor wat fietsers, maar daarna toch weer vooruit om nog meer fietsers te dwarsbomen. Ik vergeet zeker niet de twee bromfietsers die op een tweerichting fietspad toch nog net met 40+ ” even” gingen inhalen over de verkeerde helft. En dan nog de moeder, die na mijn bel mooi schuin achter haar kind ging rijden (doe ik ook altijd) maar net toen ik voorbij kwam toch nog de al eerder besproken “omkijk en de naar de verkeerde kant uitwijken”  manoeuvre toepast. Ging net goed mede doordat ik mijn snelheid altijd al ernstig verlaag bij het inhalen van (mensen met) kinderen.

[ Lees hier de hele serie Stomme Koe Parade ]

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Stomme Koe Parade, Verkeer. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.