Bull Bar op Jeugdjournaal bus… [update]

jeugdjournaalbus_met_bullbar.jpegIk ben al jarenlang vaste kijker van het Jeugdjournaal, keek vroeger zelf en kijk nu vrijwel altijd met de kinderen mee.
Vorige week viel me tijdens een item van “de Jeugdjournaal bus” (waarin de bus werd gerepareerd nadat een van de presentatoren een deuk in de voorbumber had gereden) op dat de bus een Bull bar heeft. Heel vreemd, want in verschillende onderzoeken is de Bull bar als zeer gevaarlijk voor fietsers en voetgangers naar voren gekomen. Wij hebben hier in Nederland helemaal geen loslopende Bullen dus dat ding heeft hier al helemaal geen nut.

Op mijn mail (als bezorgde vader) van toch al weer 6 dagen geleden aan het Jeugdjournaal kwam helaas geen enkele reactie.

Vreemde zaak. Het Jeugdjournaal heeft toch ook een voorbeeldfunctie…

Vandaag krijgt het Jeugdjournaal dus jammergenoeg een vermelding in de “stomme koe parade“.

[update:] Op 11 augustus alsnog een reactie van Ronald Bartlema, de Chef van het Jeugdjournaal met daarin o.a. : “Wij hebben ons onvoldoende beseft dat zo’n ding gevaarlijk kan zijn. Binnenkort stopt de zomerserie maar mochten we in de toekomst opnieuw met een dergelijke bus op pad gaan, dan zullen we de leverancier om een ander exemplaar vragen.”

De Stomme Koe vermelding blijft natuurlijk staan. Ze rijden er ook mee door. ‘t is maar te hopen dat verslaggever Nick niet meer in de bus stapt. Hij was degene die eerder al een deuk veroorzaakte :-\

Dit bericht is geplaatst in Andere zaken, Bull Bar, Stomme Koe Parade, Verkeer. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.