Ligfiets, Internet, 1993

Dat ik iets met internet, computers en ligfietsen heb weten jullie inmiddels. Vandaag vond ik een een televisie fragment terug waar ik al heel lang naar op zoek was en dat deze interesses met elkaar verbindt. Een van de redenen dat ik het niet kon vinden was dat ik dacht dat het het een onderdeel was het programma “The Net” van de BBC…

Hieronder het bewuste fragment uit een BBC2 Horizon uitzending over “The Electronic Frontier” uit 1993 met daarin de Journalist Steve Roberts die op een ligfiets door het land ligt met allerlei apparatuur die hem (toen al) met het internet verbindt.
De hele Horizon uitzending is te bekijken op de site van Andy Baio: Waxy.org. Het geeft een mooi tijdsbeeld.

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Andere zaken, computers, Filmpje. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Ligfiets, Internet, 1993

 1. Mooi tijdsbeeld aan de ene kant, aan de andere kant was Steven Roberts toen natuurlijk een enorme voorloper. Nu worden er hele kranten volgeschreven over hoe mensen dankzij Internet en web services ‘nomadisch’ kunnen werken. Hij deed dat al 16 (en meer) jaar geleden!

  Ook het boek ‘computing across america’ van Steven Roberts (over z’n eerste ligfiets / nomadisch ‘connected’ blijven trip, toen nog via BBSen en on-line diensten als Compuserve en Genie) heb ik gelezen (review http://www.virtualbookcase.com/book/detail/30000013/Computing-Across-America ). Aanrader.

  Grappig is wel dat de computer-power die hij op de behemoth bij zich had nu in een iphone kan zitten, die even goed on-line kan blijven. Alleen zo’n accoord-toetsenbord aan het stuur, dat is nog even zeldzaam.

 2. knurft zegt:

  Hallo Koos, Dank voor je reactie.

  Je schrijft:”Mooi tijdsbeeld aan de ene kant, aan de andere kant was Steven Roberts toen natuurlijk een enorme voorloper.”

  Ik bedoelde ook dat de hele uitzending een mooi tijdsbeeld geeft. Het stukje met Roberts is uitzonderlijk. Ik weet nog dat ik er erg van onder de indruk was. Niet over het ligfietsen trouwens, dat kwam veel later, maar over de rest.

  En dank voor de tip, ik heb inmiddels een tweedehands exemplaar besteld :-)