A-Solar Power Charger: Net niet dus…

a-solar.jpgEnkele weken geleden heb ik de A-Solar AM101 aangeschaft. Dat is een zonnelader met ingebouwde batterij. Het leek mij handig om op de camping en onderweg mijn HTC Touch HD te kunnen opladen zonder afhankelijk te zijn van een stopcontact.

Wat zou het ding moeten kunnen:
De batterij kan worden opgeladen via een USB poort en door de zon. Er zit een uitgang met een driestandenschakelaar op waar verschillende verloopjes bij zitten. Het USB verloop is het belangrijkst voor mij, daar kan veel op worden aangesloten.

En hoe ging dat in de praktijk?
Eerst de batterij opladen via de USB poort van de computer (staat in de handleiding) tot dat het groene lampje brandt. De eerste keer op de camping: De AM101 laadt de HTC redelijk op, niet helemaal vol, dat haalt hij niet… Daarna heeft de lader meerdere dagen lang uren in de zon gelegen maar ondanks dat stopte het voor de tweede keer opladen van de HTC al na een kwartier. (Daarna thuis nog een keer meerdere dagen in de zon, maar weer niet meer dan een paar minuten laden en daarna niets meer).

Conclusie

 • De AM101 is redelijk als noodlader als je de interne batterij via de USB poort hebt volgestopt. Als zonnelader heb je er vrijwel niets aan. De handleiding geeft aan dat er 10 uur direct zonlicht nodig is om daarna je telefoon te kunnen laden. Daar blijkt helaas niets van te kloppen. Ook na een veelvoud van de 10 uur heeft de lader geen energie genoeg om iets nuttig uit te richten.
 • Bij de bevestiging van het apparaat is vrees ik alleen maar gedacht aan een auto of een huis(?) waar je gewoon stopcontacten tot je beschikking hebt. Er zijn namelijk 4 zuignapjes bijgeleverd die het alleen maar doen op een plat glad oppervlak. Op een fiets kan ik er niets mee. Ik zal dus zelf moeten knutselen. (kort na mijn bestelling verscheen een nieuw product, de Power Bag. Die is makkelijker te bevestigen maar heeft een een kleinere batterij dan de AM101. Da’s dus ook niets.

Helaas kan ik de A-Solar Power Charger AM101 niet aanbevelen. Hij voldoet niet aan mijn verwachtingen en wat ook belangrijk is: Hij voldoet niet aan de beschrijving van de fabrikant.

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Andere zaken, HTC. Bookmark de permalink.

3 Reacties op A-Solar Power Charger: Net niet dus…

 1. Guldan zegt:

  Ik heb ook dit ladertje en volgens de beschrijving zou hij een ipod / iphone moeten kunnen laden, maar helaas helemaal niks. Ik heb verder niks om verder mee te testen. Wellicht ga ik er een electronica projectje van maken om wel iets werkend van te maken.

  Guldan

 2. Esther zegt:

  Mijn ervaring is positief. Mijn Power Charger laad zonder problemen op in de zon en is prettig in gebruik. Toen ik de charger kocht zat er geen juiste connector bij, na een telefoontje met A-solar werd deze kostenloos naar mij opgestuurd.

 3. Chris zegt:

  Mijn reactie met de AM110 is exact dezelfde als hierboven geplaatst door Knurft. Het ding laadt gewoon niet of nauwelijks op. Eigenlijk ook niet verwonderlijk: zo’n klein zonnepaneel en dat zoveel accucapaciteit: dat kan feitelijk niet goed gaan.

  Kortom: een handige externe accu, maar waardeloos als zonnelader