Eerste jaar-totaal hetregentbijnanooit geplaatst

eerste-jaar_totaal-klein.jpgVandaag is de eerste jaar totaalgrafiek van hetregentbijnanooit.nl geplaatst. De grafiek bestrijkt de periode september 2008 t/m augustus 2009. Dat zijn 288 ritten.

En…. hetregentbijnanooit.nl gaat door :-)

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen. Bookmark de permalink.

12 Reacties op Eerste jaar-totaal hetregentbijnanooit geplaatst

 1. Okkie zegt:

  Gefeliciteerd met deze verjaardag!

  En dat er nog vele jaren met weinig regen mogen komen… ;-)

 2. Johan zegt:

  Interessant om te lezen, maar helaas compleet overbodig. Het KNMI beschikt al over alle METEO gegevens mbt tot de hoeveelheid regen die in Nederland valt.

  En mensen die in termen van “moeten” spreken, die denken nog in regenteske tijden, kortom, wordt eens wakker!

  Dit is hetzelfde als iemand die in de Alpen woont en beweert dat “hetsneeuwdbijnanooit.ch”….wat een onzin!!!

  Sterkte met je controverse!

  vr,gr,
  Johan

 3. knurft zegt:

  @Johan: Aha, iemand die niet snapt dat de knmi data er wel zijn maar dat niemand daar iets van snapt omdat ze ontoegankelijk zijn. En dat je dan dus een leuke website kunt maken die mensen wel snappen…

  Jij ook sterkte dus…

 4. knurft zegt:

  @Okkie: Bedankt :-)

 5. Okees zegt:

  Wat ik zo leuk vind aan fietsforenzen, en wat knurft ook zo leuk brengt is lekker in de buitenlucht op allerlei tijden door alle weertypes scheuren. Ik rij zelf 2 uur per dag op een ligfiets van en naar mijn werk in 5-ploegen, dus verschillende tijden. Soms door tijdgebrek de auto, maar dan heb ik het gevoel een avontuur te missen. Soms koud en nat en wat lichamelijk ongemak, maar even later weer thuis na een douche op de bank voor de TV! Heerlijk toch, zo lang ik het nog kan blijf ik het doen!! Knurft ga zo door, we genieten van je blog, het weer bestaat niet uit droge cijfertjes, het gaat om de beleving.

 6. knurft zegt:

  @Okees: Tranen van ontroering krijg ik van je hartverwarmende reactie…
  Maar serieus: Bedankt!! :-)

 7. Johan zegt:

  Knurft, leuk dat je toch reageert…had dit niet verwacht, dus voor dat feit een 10!

  Maar nu inhoudelijk: Je gaat niet in op mijn argumenten. Daarnaast geef je aan dat niemand iets van de KNMI data begrijpt omdat ze ontoegankelijk zijn.

  Daar zitten twee beweringen in:
  1) Je geeft aan dat de KNMI data voor niemand toegankelijk zijn.
  2) Je geeft aan dat niemand er iets van begrijpt. Kopt dit?

  Zo ja, zijn dit twee stellingen die je zelf hebt onderzocht? Hoe heb je die onderzocht en bij wie mbt het KNMI?

  Ook al zou je dit hebben onderzocht!? Kijk eens naar deze website van het KNMI: http://www.knmi.nl/klimatologie/monv/reeksen/

  Daarnaast kan iedereen contact opnemen met het KNMI en afstemmen over de vraag naar bepaalde data. Het KNMI is geen dictatoriale geheime organisatie die alleen werk verricht voor de commissie “Stiekem” in Den Haag of voor de Noord Korreaanse overheid. Kortom, probeer het eens en met het KNMI, een beetje excel en gezond verstand. Dan kan je heel ver komen.

  Uiteraard kan ik mij de reactie van Okees goed voorstellen. Hij beschermt je al bij voorbaat, dat siert hem en stemt iedereen tot beroering! Hij geeft aan dat fietsen leuk is in wat voor klimaat dan ook! Goed gedaan! En helemaal mee eens!!!

  Maar om die stelling te ondersteunen heb je ook helemaal geen gegevens nodig over de vraag wanneer en hoeveel druppels er in Nederland vallen. Dat is namelijk totaal niet relevant voor de vraag of fietsen leuker, gezonder en beter is voor het miljeu!

  Kortom, mijn eigenlijke stelling dat een webiste als “Hetregentbijnanooit.nl” een niet logische tegenstelling is, blijft bestaan net zoals dit ook voor “Hetsneeuwtbijnanooit.ch” zou gelden. Dit zou anders zijn als er zou staan “hetsneeuwtnooit.id”

  Vr,gr,
  Johan

 8. Mar zegt:

  Johan, voor jou misschien een idee om” Ikmaakmedrukomniks.nl” te beginnen.
  Vriendelijke groeten,
  Mar

 9. knurft zegt:

  @johan (En dit is mijn laatste reactie, anders kost het reageren mee tijd dan he bijhouden van de hele site…

  >Knurft, leuk dat je toch reageert…had dit niet verwacht, dus voor dat feit een 10!

  Yes! een 10! da’s lang geleden! ;-)

  Laat ik eerst duidelijk zijn over de term “toegankelijkheid”. Ik denk dat wij daar allebei wat anders mee bedoelen. Ik bedoel niet toegankelijkheid in de zin van “er bij kunnen” maar in de zin van “op een overzichtelijke, eenvoudige en begrijpelijke manier aangeboden worden”, en dat is dus het verschil met mijn site en die van het KNMI.
  (vanzelfsprekend heb ik al voor het begin van de site de tabellen met deze gegevens van het KNMI gedownload.)

  Jouw stelling is vergelijkbaar met: “Het jeugdjournaal is compleet overbodig omdat die info ook in het 6 (of 8 of 10) uur journaal zit.

  Praktijkvoorbeeld 1: De Johan manier…

  – Een collega zegt: Ik ga niet op de fiets naar het werk want het regent zo vaak”.
  – jij zegt: “Dat klopt niet! Kijk maar op de site van het KNMI, daar staat dat het niet zo is.
  – Collega gaat naar de site. En dan moet hij op zoek… Waar staat die info? Hoe heet dat? De zoekfunctie haalt niet veel uit.
  – Stel hij heeft het uiteindelijk gevonden dan moet het gedownload Je hebt dan een Excel of asci file die je moet openen. Dan moet je in die file op zoek naar relevante data.
  m.a.w.: Niet toegankelijk, collega haakt af

  Praktijkvoorbeeld 2: De Gerard manier

  – Een collega zegt: Ik ga niet op de fiets naar het werk want het regent zo vaak”.
  – Ik zegt: “Dat klopt niet! Kijk maar op hetregentbijnanooit.nl daar kun je zien dat het best meevalt
  – Collega gaat naar de site en ziet veel fietsers met een zonnetje en een totaalgrafiek
  – “mmm” denk hij “valt best mee!”
  m.a.w: heel toegankelijk Collega heeft snel en gemakkelijk nuttige info

  Je stelling dat de site compleet overbodig omdat de informatie al ergens anders staat is dus vreemd en ondoordacht. Het gaat om het toegankelijk maken van informatie voor een breed publiek.

 10. Johan zegt:

  Knurft: …succes met het brede publiek!

  Mar: treffend.

  Vr,groet.

 11. beekie zegt:

  gefeliciteert:D moest nog even aan deze site denken vanmiddag toen het met bakken naar beneden kwam:P maar gelukkig rijt een quest 90% droog:D

  groetjes beekie

 12. Okkie zegt:

  @johan, waarom zou je nog een boek lezen. Alle woorden staan al in de Dikke Vandale. ;-)

  Maar serieus, ik heb die link even gevolgd. Ik weet niet hoe jij daar de informatie uit wil halen die Knurft hier presenteerd. Kan ik daar zien hoe vaak het op werkdagen regent op de tijden dat ik forens? Nee. Het is alleen de som van alle neerslag op een dag. Deze week heeft het veel geregend, toch had ik alleen vandaag wat neerslag terwijl ik onderweg was. Dat is een statistiek die het KNMI toch even mist.

  Deze site beantwoord een hele andere vraag: “Is Knurft natgeregend tijdens zijn woon/werk-verkeer ja of nee?”. En dat doet ie goed.