Ziggo interactieve tv: NIET DOEN!! [update3]

ziggo_itv_end.jpgAl eerder schreef ik over de rampzalige service die “Ziggo interactieve tv” heet.
Het laatste dat jullie hier over konden lezen was mijn contact met de consumentenautoriteit.nl. Zij gaven aan: “Er zijn genoeg redenen zijn om te ontbinden (en niet op te zeggen). Maar dan eerst een aangetekende klacht indienen met een termijn om het op te lossen.”

Tot mijn verbazing werd ik iets meer dan een week na het versturen van de brief gebeld door iemand van de klachten afdeling van Ziggo. Hij bood aan de abo kosten voor de eerste 3 maanden ITV terug te storten. Aan het eind van de door mij gestelde termijn word ik weer gebeld door deze afdeling en dan bepaal ik(!) of ik ITV wil houden of niet. Als ik niet meer wil dan wordt het contract ontbonden en gaat alles retour. Na enig aandringen van mijn kant heb ik deze afspraken zelfs per mail bevestigd gekregen.

In die termijn van 4 weken zijn al meer dan 8 dagen voorbij gegaan waarop ITV helemaal niet of bijna niet heeft gewerkt. De keuze om wel of niet door te gaan lijkt me de niet zo moeilijk…

Wanneer gaat de kabel open?

Dit bericht is geplaatst in Andere zaken, ziggo. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.