Banaan zonder rietje! (bananen box test)

knurft_bana_box.jpgGisteren kreeg ik van Sinterklaas de ultieme snoerloze gadget voor de fietsende bananeneter: De BanaBox.
Je kent dat wel, ‘s morgens pak je een banaan in je tas die je voor de terugreis wil nuttigen om wat extra energie op te doen. Je zoekt wanhopig onder in de tas naar een mooi geel stevig stuk fruit maar je hand komt aarzelend terug met daarin een bruin, slap, zacht, en als de behuizing niet meer heel is slijmerig ding. De enige manier om daar nog iets van te nuttigen is met behulp van een rietje.

Dat is nu verleden tijd! door de BanaBox :-)  Bedankt Sint!

Denk er om, er zijn twee types met zeer verschillende kwaliteit:

 • [ goed ] De BanaBox (voor EUR 4,95 bij Bever zwerfsport)
 • [ slecht ] De Banana Guard (voor tussen de 7 en de 11 euro bij allerlei Gadget shops)
 • [ goed ] BBOX (zie onder in de reactie van Theo) Wie weet waar en voor hoeveel?

Waarom is de Banana Guard slechter?
De Guard is krap, waardoor er maar 1 maat banaan in past (en dan krijg je zoiets als dit). De BanaBox heeft een wat ruimere vorm waardoor er kleine en grote bananen in passen. Daarnaast is de BanaBox een paar euro goedkoper. Het nadeel van de Box is natuurlijk dat hij wat meer ruimte in beslag neemt…

[ klik op de kleine foto voor een grote ]

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Andere zaken, Gezondheid. Bookmark de permalink.

7 Reacties op Banaan zonder rietje! (bananen box test)

 1. Theo Mol zegt:

  Ik gebruik een “BBOX”, geen idee waar ik die gekocht heb. Hij is groter dan de doos op de foto en heeft een gat voor het steeltje zodat bananen van groot en recht tot klein en krom heel blijven. Gelukkig maar want als je denkt dat er nog een nieuwe binnenband in je fiets ligt is de teleurstelling groot als het een oude banaan blijkt te zijn.

 2. knurft zegt:

  @Theo: Jammer dat je niet waar en voor hoeveel je BBOX gekocht hebt :-[ Anders konden we hem in de vergelijkende test opnemen. Net echt!
  Dat van die binnenband, daar wil ik liever niet aan denken (en voelen :-)

 3. Rob van den Akker zegt:

  Ik heb een aantal keer getwijfeld of ik zo’n box zou aanschaffen. Het probleem is heel herkenbaar, een bruinige banaan tijdens de lunch (ondanks vervoer in een apart zijvakje van de rugtas). Toch blijft de twijfel knagen, ik ben altijd bang dat ik bananen heb die niet in zo’n box gaan passen.

 4. knurft zegt:

  @Rob: zoals ik al schreef, ik heb een kleine en een grote banaan geprobeerd, past prima. Wil je ultieme zekerheid: Ga met een grote en een kleine banaan naar Bever en pas. (En film het dan ff, dan plaatsen we het op internet :-)
  (Of moet knurft.net zo ver gaan dat er vergelijkende video testen op de site gaan verschijnen?)

 5. Struikelaar zegt:

  Goed idee die videotesten.

 6. knurft zegt:

  @Struikelaar: Nou, OK dan, Leuke toevoeging aan de site misschien. Ik zal er mijn gedachten er een over laten gaan :-)
  (Misschien iets voor je eigen blog, als je weer eens een tijdje niets te bloggen hebt? Lees hier trouwens iets herkenbaars: https://www.knurft.net/site/2009/04/10/fiets-knurft-droogt-op/

 7. Henk Frans zegt:

  Ik gebruik de BanaBox nu al zo’n 5 jaar, dus ik gok al 1000 maal gebruikt en hij is nog steeds niet kapot! Sindsdien heb ik de rugtas niet meer binnenstebuiten hoeven keren om de bananensmurrie eruit te wassen. Prima ding!