Koude handen ondanks handschoenen :-[

mijn-hand.jpg(inmiddels een aanvulling: kijk ff hier. Goedkoop, en werkt prima :-)

Gisteren tussen de middag de stad in om nieuwe handschoenen te kopen bij Bever in Nijmegen, Dit n.a.v. erg koude handen op de heenweg bij -6 ondanks de binnen odlo’s. In de oude Hema handschoenen vielen gaten waardoor de werking niet echt meer optimaal te noemen was… De keuze viel op McKinley Glove type “Event”. Betaalbaar, handig dicht te maken, goed zittend.
De terugweg was OK. Helemaal niet van die koude vingers maar toch viel het me een beetje tegen. Het lijkt als of de vingers op het gebied van de temperatuur de rest van het lichaam niet kunnen bijhouden.
Ik heb het warm onder het fietsen, ik zweet zelfs, maar de vingers blijven koud. Na een operatie van enkele jaren geleden aan mijn rechter pols blijft mijn rechterhand vaak kouder dan de linker. Misschien gaat leeftijd ook meespelen ;-) ? Of hoeven wij ligfietsers gewoon niet zo ons best te doen om hard vooruit te komen? :-)

Oplossing gevonden!
Vanmorgen (weer -6) en op de terugweg (-4) een simpele oplossing gevonden: Op mij route van 3 kwartier steek ik een paar keer een minuut een hand onder de andere oksel (ja niet onder mij jas hoor!) nog voor dat ik het koud krijg. Dit blijkt prima te werken.Vandaag helemaal geen koude handen. Tip: Doe het niet in de bebouwde kom. Je bent iets later bij je rem. Of het lukt als je een ligfiets met onderstuur hebt weet ik niet…

Met knurft de winter door Lees hier alle afleveringen van “met Knurft de winter door”.

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, de winter door, Weer. Bookmark de permalink.

21 Reacties op Koude handen ondanks handschoenen :-[