“Ja, die zie je zo over het hoofd!”

stomme-koe-parade-bril.jpgVandaag fietste ik op de terugweg in het donker achter een man, een vrouw en twee kinderen. Ik belde om aan te geven dat ik er langs wilde. De snelheid was zo’n 15 kilometer per uur. Terwijl ik de man passeerde riep hij tegen de vrouw: “Ah, een ligfietser. Ja, die zie je zo over het hoofd!”.

Ik fietste dus langs op een hoge ligfiets met twee 28″ wielen, met een spot voorop waar 40 lux uit knalt, met daaronder nog een kleiner lampje, met in ieder wiel 2 oranje reflectoren, met een ortlieb tas met reflectiestrepen, gekleed in een fel gele Odlo jas, ook voorzien van reflectie.

Hij kon het dus bijna niet over mij hebben?

8 kilometer verder bleek hij een vooruitziende blik te hebben. Een overzichtelijke situatie: Uitrit van een parkeerplaats bij winkel, vrijliggend tweerichting fietspad, geen hekjes, heggetjes of andere obstakels. Een man in een zwarte Volvo komt met een flinke vaart uit de uitrit en ramt me bijna van m’n fiets.

Deze twee blinde koeien krijgen vandaag dus een vermelding in de Stomme Koe Parade.

Net verscheen op de ligfietslijst het commentaar: “Je kwam van achteren, zij hebben geen spiegel en geen ogen in hun achterhoofd neem ik aan , tuurlijk zien ze je dan niet.”

Mijn reactie: “hij zei toch echt “Ah, een ligfietser” terwijl hij een bukfietser van  achteren ook niet gezien zou hebben. Daar zou hij echter
waarschijnlijk niet zo op hebben gereageerd :-) Ik neem dus aan dat hij in zijn algemeenheid, dus over “de ligfiets” sprak, ondanks dat hij mijn hoge kerstboom voorbij zag schuiven…”

(het is echt toevallig dat het honderdste bericht op knurft.net in 2009 negatief is hoor :-)  Verder ben ik een erg positief ingestelde persoon.)

[ klik hier voor de gehele stomme koe parade ]

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Stomme Koe Parade. Bookmark de permalink.

2 Reacties op “Ja, die zie je zo over het hoofd!”