Anti-slip tip

Met knurft de winter doorOp hetregentbijnanooit.nl schreef Roland een tip over het rijden over sneeuw en ijzel. Daar wat off-topic maar wel nuttig (en ook wel extreem :-) dus verplaatst naar knurft.net:

Roland: Een tip voor diegene die met dit sneeuwweer op de fiets naar hun werk moeten. Knip een een versleten binnenband over de lengte doordemidden, en draai deze binnenste buiten strak om de buitenband, doe dit “dakpansgewijs” . Het voorkomt het slippen van de band in de sneeuw en op ijzel.
Dus vorige schrijvers: NIET met de auto op pad, maar gewoon MET de fiets!!!

Eijmert vraagt: De tip van Ronald is ook wel een goeie…heb alleen geen versleten binnenbanden liggen :). En draai je de band dan gewoon om het wiel heen? (dus steeds tussen de spaken door).

Roland: Jaja, Banden niet te hard oppompen om meer wegligging te krijgn. De versleten binnenbanden, mogen ook nieuwe zijn hoor ;), over de lengte door de midden knippen en dan binnenste buiten om de buitenband en DOOR de spaken heen draaien. Je kunt dan bochten van 90 graden zonder problemen maken. Als Firma Vredestein dit meeleest zijn ze volgend jaar misschien kant en klaar in de winkel, haha
Het is gewoon lachen hoe andere fietsers je aankijken als je zo hard fietst.

Met knurft de winter door Lees hier alle afleveringen van “met Knurft de winter door”.

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, de winter door, Weer. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Anti-slip tip