Vieze smaak!

vieze_smaak.jpgVorige week vrijdag zag ik tijdens mijn ontbijt enkele beelden van een verkiezingsbijeenkomst van de PVV in Almere. De bijeenkomst waarbij Wilders weer eens bazelde over hoofddoekjes, en dat bleek trouwens ook zijn enige punt te zijn. Een van de beelden liet een aantal staande enthousiast applaudisserende mannen in in nette pakken zien. Dat applaus was voor Wilders die begeleid door lijfwachten en de klanken van naar ik meen “The Final Countdown” de zaal binnen kwam.

Ik kreeg direct een vieze smaak in de mond. Die smaak ging niet weg tijdens mijn woon/werk fietstocht en is de hele dag blijven hangen. Onderweg ging het ook nog regenen, en dat doet het bijna nooit. Het weer paste prima bij mijn stemming.

Wat is dat toch een akelige vertoning, zo’n PVV bijeenkomst. Zelfs als je er geen geluid bij zou horen weet je dat het fout zit…

Je kunt zeggen:
“Ach, ze krijgen de macht en dan blazen ze zich zelf op, dat doet TON, dat deed de LPF, dus dat doet de PVV ook. Lege leuzen, geen visie, geen capabele mensen, dat lost zichzelf wel op…”

Je kunt ook zeggen:
“De tijd dat Wilders aan de macht is kan hij nog sneller nog meer kapot maken.
Hitler is trouwens ook democratisch aan de macht gekomen, en hij en Wilders gebruiken vergelijkbare retoriek”.

Wilders is gevaarlijk, en nog gevaarlijker is dat zo veel “nette” mensen straks op hem gaan stemmen!
(En straks blijkt dan zeker dat ligfietsers net zo gevaarlijk zijn als Moslims, ze zijn immers ook anders. Ruimen die ligfietsers!)

Dit bericht is geplaatst in Andere zaken, Gezondheid. Bookmark de permalink.

7 Reacties op Vieze smaak!

 1. walter zegt:

  Degenen die de eerste redenatie volgen wil ik graag even herinneren aan hoe we aan de JSF zijn gekomen en hoe we in Irak verzeild zijn geraakt: Balkenende 1, oftewel het LPF-kabinet. Het was dan misschien een effectieve manier om van de LPF af te komen, maar er is erg veel schade aangericht in die drie maanden.

  We zitten nu nog steeds met de brokken en de LPF is terug in een nog veel grimmiger gedaante.

 2. George zegt:

  Balkenende politiek, soms lijkt het net weer een verhaal van Harry Potter. Hoe spannender je denkt dat het gaat worden, hoe slapper het aftreksel. Kop op en met zijn allen gezellig uitkijken naar Balkenende 5. En Wilders, op sommige punten heb je best wel gelijk maar helaas voor zijn partij ben ik een van de vele Nederlanders die toch met hun verstand gaan stemmen (Maar ook geen CDA, PVDA, PvdD).

 3. Eymert Versteegt zegt:

  Yep, ik schaam me bijna voor mijn stad (Almere). En hebben jullie zaterdagavond “rondom 10” dan gezien? Wederom vanuit mijn stad (Almere), vanuit de overigens prachtige nieuwe bibliotheek.

  Wat een vertoning zeg, daar bij rondom 10!. Een ‘meiske’ van ergens in de 20: Puur op de PVV stemmend omdat ze de sfeer in Almere zo opgefokt vindt en het liefst naar het “zachte G” Brabant wil verhuizen. bv. Den Bosch (niet wetende wat zich DAAR wel niet afspeelt, ik denk dat de criminaliteitscijfers daar vergelijkbaar zijn met die in Almere).

  En nog een zooitje van die mensen die om allerlei vage redenen op de PVV stemmen, het zij om Wilders’ / de Roon’s woorden m.b.t. criminaliteit, het zij om “andere goede ideeën”. Maar 1 ding hebben ze gemeen: Ze gaan puur op een populist stemmen.

  Een nette Marokkaan in het publiek (ja, ook DIE hebben we in Almere, en ze maken al nieteens echt een groot deel van de bevolking) wist als enige z’n vinger op de zere plek te liggen:

  De PVV heeft maar één groot issue, en dat is het “verbod op de hoofddoeken”. Als dat er niet doorheen komt, willen ze niet in de gemeenteraad. En dan nog heb je van dat stomme klootjesvolk dat op ze stemt “omdat ze wel goede ideeën hebben”. Het gedoe rond de Islam en de hoofddoekjes nemen ze op de koop toe, ookal zeggen ze heel politiek correct dat ze het dáár niet mee eens zijn.

  Maar ondertussen wel op een partij stemmen die DAT als enige issue heeft….

 4. George zegt:

  Ach Eymert, die hoofddoek kan ik me perfect herinneren. Daar heeft m’n moeder in de jaren 70 tot begin 1980 nog mee gelopen. Toen had je nog geen Marokkanen in Nederland dus ma werd altijd uitgemaakt voor Spaanse.

 5. Eymert Versteegt zegt:

  Whaha inderdaad. Het is en blijft gewoon belachelijk op wat voor manier ze het brengen en wie ze de schuld geven.

  Ik had het er afgelopen weekend ook al over met iemand: Hoeveel ‘blanke’ NL’ers zie je niet met een pet, hoofddoek voor bescherming van een kersvers nieuw kapsel of whatever dan ook?

  Die PVV maakt zich compleet ongeloofwaardig…. voor ieder weldenkend mens. Helaas zijn er TE veel mensen die alleen maar het inspelen op hun onderbuikgevoelens laten gelden……

 6. walter zegt:

  Het gevaar is niet dat er teveel mensen op Greet Widlers gaan stemmen. Dat zal nooit meer dan een procent of 17, 18 worden. 80% van de Nederlanders heeft genoeg verstand en fatsoen om zijn ideeën vierkant af te keuren.

  Het gevaar zit in reguliere partijen en politici die denken hun eigen agenda er door te kunnen drukken met behulp van die 17, 18 %. Die een coalitie aangaan met zo’n LPF of PVV, snel wat van hun eigen, normaal gesproken onhaalbare stokpaardjes regelen en dan wel zien waar het schip strand. Wat er verder voor ‘collateral damage’ optreedt is niet hun probleem. (Ja, ik kijk naar jou, Jan-Peter Balkenende!)

 7. knurft zegt:

  @walter en de rest: Ik vind 17 of 18% al “te veel” om dat dat van alles in gang kan zetten, dus ook de zaken die jij opnoemt. Straks gaat men nog denken dat wat Wilders en consorten doen normaal is. Krijgen we nog meer ongenuanceerd geneuzel :-[