Onbewust asociaal?

stomme-koe-parade-bril.jpgHet is al weer een tijd geleden dat er een “Stomme Koe Parade” item te zien was op deze site. Er zijn zo veel van dat soort momenten dat het niet bij te houden is. Vandaag echter is er 1 persoon die helemaal in zijn eentje met lof de titel “Stomme Koe” verdient. En wat de zaak wel wat droevig maakt is dat hij het volgens mij helemaal niet door heeft en er van uit gaat dat hij volkomen in zijn recht staat.
Ik denk dat dit valt onder de trendy term “onbewust asociaal gedrag” en dat maakt het bestrijden er van erg moeilijk…

De hierboven genoemde meneer reed vanmorgen met zijn fiets op het fietspad  bij de woonboulevard in Nijmegen. Hij kwam voor mij van rechts, maar omdat hij haaientanden en zo’n mooi driehoekig bord voor zijn neus heeft zou hij moeten weten dat hij daar moest stoppen.
Hij keek mij aan… en stopte niet. Ik kon mijzelf nog net in veiligheid brengen door vol in de remmen te gaan (en dat terwijl ik op dat punt voor de zekerheid altijd al af rem), mijn achterwiel slipte weg.

De man was nog niet klaar. In zijn onuitputtelijke enthousiasme bleek hij, terwijl ik hem alsnog wilde inhalen, ook nog links af te willen, en vanzelfsprekend deed hij dat plotseling en zonder richting aan te geven. Ik moest weer in de remmen en kon hem nog net ontwijken.

Toen ontsnapte mij een krachtterm en dat had beter niet kunnen gebeuren. De man schold mij de huid vol: Ik moest beter opletten, ik was gek, ik was een aso, en meer van dat soort taal. Ik hoorde hem na 100 meter nog tieren.

Tja…

[ klik hier voor de gehele stomme koe parade ]

Dit bericht is geplaatst in Stomme Koe Parade. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Onbewust asociaal?

 1. devis1 zegt:

  Kijk dat hoor je in een auto dan weer niet zo’n krachtterm. Blij, dat ik fiets ;-)

 2. Hoe kan het he… ‘k Heb ook eens iets tegen een meisje gezegd dat op zich wel haar hand uitstak, maar niet eerst keek. Met als gevolg dat ik haar hand bijna in m’n gezicht had (nog een ‘nadeel’ van ligfietser zijn). Toen ik zei dat ze toch wel eerst moest kijken voor ze af wou slaan, kreeg ik terug: ja, maar ik steek toch m’n hand uit. Zucht…

 3. Mirjam zegt:

  onbewust asociaal ? Ik noem dit dom…
  In Duitsland mag je tegen het verkeer in op het fietspad fietsen (Kühelogica) Dan krijg je soms enge toestanden. Die Duitsers die veel fietsen blijven netjes links rijden, maar die Sontagskühe, je weet wel die Duitsers op een totaal niet passende fiets MET mandje die twijfelend op je af fietsen..dan zie je ze kijken..ga ik nou naar rechts of ga ik naar links..en dan plosteling toch weer naar rechts..grrrrr

 4. George zegt:

  Ach, wat maken jullie je druk! Bij mij in Delft is het pas een zooitje, echt alle verkeersregels die te negeren zijn worden door de kamikazefietsers uit mijn plaats genegeerd, rode lichten, verkeerde rijrichting, tegen het verkeer in, ach, ga je op je platte bek, dan ga je een keer.. En het is hier trouwens ook absoluut zinloos om fietsverlichting te gebruiken. We riskeren liever een boete van 20 pleureau, dan maar minder Heineken in Studentenstad nummero uno.

  Gelukkig mag ik met de bromfiets tegenwoordig gebruik maken van de rijbaan anders had ik regelmatig fietsers tegen het scherm in plaats van vliegjes ;-)