Onbewust asociaal?

stomme-koe-parade-bril.jpgHet is al weer een tijd geleden dat er een “Stomme Koe Parade” item te zien was op deze site. Er zijn zo veel van dat soort momenten dat het niet bij te houden is. Vandaag echter is er 1 persoon die helemaal in zijn eentje met lof de titel “Stomme Koe” verdient. En wat de zaak wel wat droevig maakt is dat hij het volgens mij helemaal niet door heeft en er van uit gaat dat hij volkomen in zijn recht staat.
Ik denk dat dit valt onder de trendy term “onbewust asociaal gedrag” en dat maakt het bestrijden er van erg moeilijk…

De hierboven genoemde meneer reed vanmorgen met zijn fiets op het fietspad  bij de woonboulevard in Nijmegen. Hij kwam voor mij van rechts, maar omdat hij haaientanden en zo’n mooi driehoekig bord voor zijn neus heeft zou hij moeten weten dat hij daar moest stoppen.
Hij keek mij aan… en stopte niet. Ik kon mijzelf nog net in veiligheid brengen door vol in de remmen te gaan (en dat terwijl ik op dat punt voor de zekerheid altijd al af rem), mijn achterwiel slipte weg.

De man was nog niet klaar. In zijn onuitputtelijke enthousiasme bleek hij, terwijl ik hem alsnog wilde inhalen, ook nog links af te willen, en vanzelfsprekend deed hij dat plotseling en zonder richting aan te geven. Ik moest weer in de remmen en kon hem nog net ontwijken.

Toen ontsnapte mij een krachtterm en dat had beter niet kunnen gebeuren. De man schold mij de huid vol: Ik moest beter opletten, ik was gek, ik was een aso, en meer van dat soort taal. Ik hoorde hem na 100 meter nog tieren.

Tja…

[ klik hier voor de gehele stomme koe parade ]

Dit bericht is geplaatst in Stomme Koe Parade. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Onbewust asociaal?