Overeenkomst tussen ligfiets en iPhone…

smartphones.jpgWat is nou zo prachtig aan een ligfiets? Juist: Dat je er met veel minder moeite op kunt fietsen dan op een gewone fiets.
En dat is nou ook het prachtige aan een iPhone: Alles gaat veel makkelijker dan bij alle andere smartphones die ik ooit heb gehad.

Sinds enkele weken heb ik er een. De eerste twee iPhone versies heb ik overgeslagen omdat ik wat zaken nog niet OK vond, maar toen enkele weken geleden plotseling mijn HTC Touch HD de geest gaf en ik mijn abo kon verlengen was de keuze niet moeilijk…

Dat gezwam over dat de iPhone een verlengstuk van iemand wordt blijkt helemaal geen gezwam te zijn. Het klopt en ik zou niet anders meer willen…

Op het plaatje hierboven zie van boven naar beneden: De Handspring Treo 270, de Palm Treo 650, de HTC Touch HD en de Apple iPhone 3Gs. Daarvoor zaten nog organizers als de Handspring Visor (2001), en  een Apple Newton MessagePad 2100. (klik op de foto voor een vergroting)

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Andere zaken, Apple. Bookmark de permalink.

8 Reacties op Overeenkomst tussen ligfiets en iPhone…

 1. Quemo zegt:

  iPhone, leuk ding natuurlijk. Maar je maakt een vergelijking met de ligfiets.
  Wil je die vergelijking verder doortrekken dan alleen het gebruiksgemak? Ik heb geen ervaring met de iPhone maar geloof je op je woord als het gaat om het gebruiksgemak. Die zal vast beter zijn dan die van mijn HTC Touch Cruise.
  Maar gaan we verder kijken. Gratis programma’s die te vinden zijn of uberhaupt bijvoorbeeld GPS-programma’s, dan zal een Windows Mobile toestel toch wat beter uit de bus komen. Meer keuze in software. Maar compatibiliteit met hardware is met WM ook een stuk beter dan met de iPhone.
  Trekken we dit dus terug naar de vergelijking iPhone-ligfiets, hoe kijk je er dan tegenaan? (geen retorische vraag maar een echte vraag)

 2. Maas zegt:

  Misschien moeten ligfiets fabrikanten nieuwe producten lanceren zoals Apple dat doet. Steve Jobs style zal ik maar zeggen.

 3. knurft zegt:

  @quemo Inmiddels staan er 90 programma’s op mijn iPhone waarvan de meeste gratis :-) ALs ik iets met GPS doe (niet zo vaak) dan doe ik dat bijvoorbeeld met Everytrail van http://www.globalmotion.com/. Gratis, ik kan tracks importeren, maken, zien waar ik ben etc. Daarnaast is er voor de fiets bijvoorbeeld fietsknoop http://www.vv.nl/. Handig :-)
  Ik heb met Palm, en Windows mobile gewerkt en kan niet anders dan concluderen dan dat de bediening van de iPhone alle andere telefoons compleet in de schaduw zet. Een nadeel is het verplichte gebruik van de Appstore. Zo gauw er echter een mogelijkheid is om mijn iPhone te jailbreaken dan zal ik dat niet nalaten. Er worden prima programma’s gemaakt buiten de Appstore om…

 4. knurft zegt:

  @maas Lijkt me geen nut hebben, het gaat er denkt ik vooral om dat de producten ook ontstaan zijn op de Steve Jobs style :-) (Jobs staat bekend om zijn Reality distortion field en daaromder werken is geen pretje: http://en.wikipedia.org/wiki/Reality_distortion_field

 5. knurft zegt:

  @quemo(2) Vergeten te vertellen wat het grootste nadeel van de iPhone: Er is geen “open” bestandssysteem. Programma’s kunnen dus niet zomaar bij elkaars bestanden. Als ik een pdf binnen krijg met mail dan ka ik die in mail lezen. Als ik een betere pdf lezer heb dan kan die dat bestand niet openen. Dat betere programma moet dan zelf een mogelijkheid hebben om die pdf binnen te halen (eigen toegang tot die mail, via een verbinding met de desktop etc.) Dat is slecht.
  Van het niet (of bijna niet) kunnen multi-tasken verwachtte ik ook veel problemen, maar dat blijkt nauwelijks een beperking. Ik zou het niet erg vinden als dat in de volgende versie zou worden opgeheven…

 6. Quemo zegt:

  Dank voor je reactie. Ik heb al eens een iPhone in handen gehad en inderdaad, zo in eerste instantie lijkt de bediening erg fijn. Geen wonder ook dat onder andere platformen ijverig getracht wordt de iPhone te immiteren (ik heb bijvoorbeeld een ‘slide to unlock’ op m’n WM toestel gezet). Wat betreft niet kunnen uitwisselen van bestanden, dat lijkt me inderdaad wel bloedje irritant. Maar wel mooi dat er dus inmiddels heel wat software te downloaden is voor het toestel.
  Maar voor mij voorlopig toch geen iPhone. Niet zozeer vanwege het toestel maar vanwege het Applegebeuren. Ze trachten mij iets te hard om een monopolypositie te krijgen waarbij ze zelfs hun eigen gebruikers dwars zitten.

  Groet,

  Quemo -lijkt een HD2 nog wel wat-

 7. knurft zegt:

  @Quemo (3) Dat monopoly gedoe is vervelend. Maar ik gebruik ook Gmail en Google Docs en daar krijg ik als ik wat verder nadenk ook een vreemde smaak van in mijn mond. We zullen zien wat er van komt…
  Welke afweging maken we? Kiezen we voor gemak (op de korte termijn) terwijl de privacy (ook op de langere termijn) op de tocht kan komen te staan te staan?
  pfff…

 8. Hans zegt:

  Ach, m’n iPhone is handig als ik de weg kwijt ben (en dat gebeurt regelmatig). En privacy is toch al een wassen neus, of het nu om Windows, Apple of Google gaat.