1 cm (vervolg)

1cm.jpgIk zou jullie op de hoogte houden, nou hierkomtiedan:
Enkele weken geleden heb ik de trap buis van mijn Nazca Pioneer 1 centimeter ingeschoven. Ik deed dat omdat ik last had onder aan mijn rechter knie. Het bleek al snel te helpen. Ik was (en ben nog steeds) van de pijn af. Mijn linkerkant moest natuurlijk ook wennen aan de nieuwe situatie en dat merkte ik aan mijn linker bil, die speelde na een week een beetje op :-)  Ook dat is nu weer normaal.

Ik moest er aan terugdenken omdat ik vandaag een reactie van Pjotr ontving op mijn eerdere post. Hij was van plan naar de fysio te gaan toen hij mijn berichtje vond. Bij hem bleek het ook te helpen.

Mooi!

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Gezondheid, Modificaties. Bookmark de permalink.

5 Reacties op 1 cm (vervolg)

 1. Struikelaar zegt:

  Hoe kleine dingen veel kunnen uitmaken. Ik had ook zo iets dergelijk op de Greenmachine (zitje heel klein beetje scheef en ik pijn in een knie)

 2. ton zegt:

  Afstellen is heel belangrijk en een enkele centimeter kan veel leed voorkomen of veroorzaken.Ik ben al eens eerder een artikel tegengekomen waar gesproken werd over het anders plaatsen van de voet op de trapper.De klikpedalen laten dit niet toe maar anders moet je de trapper eens meer onder het midden van de schoen zetten.De kracht komt nu meer direct op het been en de knie.Als ik dit tijdens het fietsen doe voel ik de pijn wegvloeien

 3. knurft zegt:

  @struikelaar: Wij zijn natuurlijk kilometervreters. Dan gaan de kleine dingen waarschijnlijk ergere dingen worden…

  @Ton: Ik gebruik al vanaf mijn eerste ligfiets (flevo Trike) SPD pedalen. Bij mij werken ze het beste als ze zo log mogelijk staan ik kan mijn voeten dus nog prima zijwaarts bewegen. Als ze strakker staan heb ik last van mijn knieën. Andere mensen hebben weer hele andere ervaringen. Zeer persoonlijk dus…

 4. Peter zegt:

  Ik had hetzelfde probleem met mijn Hurricane. In mijn geval bleek verlengen van de trapas het verschil te maken. 8mm, in mijn geval, maar een wereld van verschil. Was daar zelf ook verbaasd over….

  Denk ook dat ik dit jaar overga op kortere cranks, er zit nu nog steeds 175 mm op.

 5. knurft zegt:

  @Peter Mooi dat het is opgelost… Kortere cranks heb ik nooit geprobeerd. Scheelt dat? Je maakt dan een kleinere beweging, maar hoe zit het met de geleverde kracht?