#fail T-mobile klantenservice (2)

t-mobile-fail.jpgOp 6 mei schreef ik over de klantenservice van T-mobile. Ik heb vaak problemen met die provider om dat de dekking hier in Grave heel slecht is. Die problemen heb ik al vaker doorgegeven aan de klantenservice. Ik zou dan teruggebeld worden, wat dan nooit gebeurde.
Enkele uren na mijn melding op Twitter @tmobile_webcare kwam er alsnog een reactie. Ik moest online een formulier invullen en dan werd er alsnog contact met mij opgenomen.

Vandaag kreeg ik een reactie per mail. Weinig behulpzaam want ze bevestigen de slechte dekking en gaan daar niets aan doen (wat dubbel vreemd wordt als je weet dat T-mobile heeft aangekondigd nog dit jaar de 3G dekking met 25% te willen verbeteren).

“…Naar aanleiding van uw melding heb ik de dekking op postcode 5361 KB gecontroleerd en kan ik bevestigen dat deze inderdaad niet zo goed is als T-Mobile graag zou zien.

De gewenste oplossing zou natuurlijk zijn, dat de dekking op postcode 5361 KB op korte termijn aanzienlijk wordt verbeterd. Helaas is er op dit moment geen verbetering gepland waar u voordeel van zou kunnen ondervinden. Om deze reden biedt T-Mobile u de volgende twee opties:

– U ontvangt vier maanden lang een korting van 50% op de vaste kosten van uw Relax 150 ’06 abonnement.
– Uw contract wordt zonder kosten ontbonden en u retourneert het toestel dat u bij het afsluiten van uw abonnement heeft ontvangen aan T-Mobile…”

Tja, wat moet je daar nou mee…
Daaruit blijkt ook dat ze de zaak misleiden: Op hun dekkingskaart is er geen probleem te zien bij mij in de buurt!
Dus: woon je in Grave en omgeving: Kies geen T-mobile! De dekking is niet wat hun kaart weergeeft en dat gaat het ook niet worden. Slechte zaak! #fail

Dit bericht is geplaatst in Andere zaken. Bookmark de permalink.

7 Reacties op #fail T-mobile klantenservice (2)

  1. Pingback: restzetel.nl