Een hele brede stomme koe met spiegels!

stomme-koe-parade-bril.jpgVanmorgen op de brug over het spoor op de graafseweg in Nijmegen komt mij op het fietspad een enorme man tegemoet. Hij rijdt op een nog bredere scooter-snorfiets die door de twee achteruitkijkspiegels NOG weer breder is dan normaal. Let wel, de man rijdt aan de verkeerde kant van de weg, tegen het verkeer in.
Hij kan niet uitwijken, want neemt met zijn enorme postuur toch al het hele fietspad in beslag. Hij past bij het zien van een tegemoetkomende ligfietser (die wel aan de goede kant van de weg fietst) zijn snelheid niet eens aan.

Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik heb in zo’n situatie altijd erg veel moeite om aan de kant te gaan. Als iemand zich duidelijk als een enorme stomme koe gedraagt dan wil ik het hem zo moeilijk maken als ik kan zonder mijzelf en anderen daadwerkelijk in gevaar te brengen: Dus ik fiets zo lang mogelijk recht op de man af en wijk pas op het allerlaatste moment uit, vanzelfsprekend zonder een spier te vertrekken. Niet verstandig, maar ik hoop op het veroorzaken van een afschrikwekkende en langdurig leerzame verkeerservaring voor de tegemoedkomende aso.

Deze stomme koe vertrok ook geen spier en reed me bijna omver, waarna ik niet anders dan heel hard de gedenkwaardige woorden “Stomme verkeers-aso!” kon uitroepen.

[ klik hier voor de gehele stomme koe parade ]

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Stomme Koe Parade, Verkeer. Bookmark de permalink.

6 Reacties op Een hele brede stomme koe met spiegels!