Verband tussen ligfietsen en seksuele geaardheid?

homo_knurft.jpgOK, als ik 3 naast elkaar fietsende heren van een jaar of 14 met moeite maar ruim passeer omdat ze niet reageren op mijn bel terwijl ze zowel het heen- als het terugfietspad blokkeren dan weet ik dat ik niet met de meest intelligente types te maken hebt.

Als ik dan tijdens het passeren de woorden “Heeee! stomme Lig- homo!” hoor dan bevestigd dat mijn eerdere conclusie. Ik gooi m’n arm met een wegwerpgebaar de lucht in en fietst vrolijk verder (zonnetje schijnt, wind in de rug, je kent dat wel…)

Als ik dan een paar honderd meter verder, terwijl ik optrek bij een stoplicht in de spiegel hetzelfde groepje schreeuwend als dolle dwazen achter me aan zie komen dan is dat al weer een bevestiging maar ook komt er bij mij dan een gezonde nieuwsgierigheid bovendrijven.

Ik rem, stap af en draai me om zodat ik de heren kan vragen wat de bedoeling van deze woeste performance is. Zij remmen ook, blijven op (veilige?) afstand staan en schreeuwen door elkaar heen zodat me de bedoeling nog niet echt duidelijk wordt. Uiteindelijk blijkt dat zij vonden dat ik mijn middelvinger niet mocht opsteken, waarom ik dat dan had gedaan?

Ik leg uit dat ik mijn middelvinger niet heb gebuikt (had ik best kunnen doen trouwens :-) vertel ze wat ze zelf de afgelopen honderden meters aan asociaal gedraag ten toon hebben gespreid en vraag ze waar ze in Gods naam mee bezig zijn?

De reactie van de heren was te voorspellen. De zinnen die vanaf dat moment gebruik werden zijn niet voor herhaling vatbaar maar enkele termen zal ik hier noemen: “Vuile lig-homo!”, “Stomme Aso!”, Een korte benaming voor het mannelijk geslachtsdeel etc.

En vredig vervolgden wij onze wegen…

Blijft over de interessante vraag:
Is er een verband tussen ligfietsen en seksuele geaardheid? Ik hoor de opmerking onderweg heel vaak,  heb er op mijn werk al vaker met meerdere collega’s (zowel homo als hetero) over gesproken, maar hen is ook niets bekend over dit verband…

Kan iemand a.u.b. zijn of haar licht op deze zaak laten schijnen?

[ klik hier voor de gehele stomme koe parade ]

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Andere zaken, Gezondheid, Stomme Koe Parade, Verkeer. Bookmark de permalink.

9 Reacties op Verband tussen ligfietsen en seksuele geaardheid?

 1. devis1 zegt:

  Laat ik nou ongeveer hetzelfde hebben meegemaakt op een ‘rechtopstaande heterofiets’
  Allereerst het schaapachtig achterom kijken bij het horen van de bel ( ik ga gewoon naar rechts of maak ruimte. Hoef niet te kijken ;-) ) waarop ik meestal met een vrolijk ‘bedankt’ reageer.
  Dan de humoristisch bedoelde opmerkingen, soms moet je net als bij blaffende, achter je aan rennende honden vol in de remmen. Ja maar, dat is niet de bedoeling ‘reageert’ de hond en dus ook scholier.
  Homo is ‘gewoon’ een scheldwoord, een hond gewoon een hond en een scholier gewoon een puber ;-)

 2. knurft zegt:

  Oh, dus het maakt niet uit op wat soort fiets je rijdt? Dan moeten we misschien een onderzoekje op http://www.wijfietsen.nl organiseren?
  Ik blijf het vreemd vinden…

 3. devis1 zegt:

  Voor mij is een onderzoekje niet nodig hoor. Gewoon realiteit. Hoor het ook van anderen. Heeft niets met fietssoort te maken, maar met mensensoort ;-)

 4. Alles wat maar een beetje afwijkend is trekt al snel de aandacht. Dan heb je al snel verschillende reacties. Van mensen die je een high-five willen geven (ja, is me afgelopen week nog gebeurd, maar helaas had ik m’n schuimdeksel er op) tot de welbekende homo, koop een normale fiets of (mijn persoonlijke favoriet) giegelende tienermeisjes :-)

  Kortom, ik denk niet een geaardheid dat het verband houdt met ligfietsen, maar dat het gewoon ‘bestempelen’ van iets ‘afwijkends’ is.

 5. devis1 zegt:

  @Wilfred Ketelaar:
  Wat ik bedoelde (mensensoort), lees ik ook in jouw woorden ;-)

 6. @Knurft: Ehhh, ik bedoelde idd. de reactie ‘homo’ en niet een homo die een reactie geeft op m’n fiets (oeps).

 7. knurft zegt:

  Gistermiddag zag ik ook nog twee pubers in een brommermobiel. Hij een petje, zij een Anita kapsel, om hen heen oranje slingers. Het was heel afwijkend maar ik had niet de neiging om “Homo!” te roepen.
  Zij keken volgden mij met een nogal daze blik. Mond half open (pas op, er loopt wat uit!) en bijna in de greppel sturend.
  Afwijkend zijn trekt aandacht… Tja…

 8. reinier zegt:

  Het verband is dat in de hersenen van sommige mensen een opslagplek is voor vreemd, onbekend en dus eng. In dat plekje zitten dan zowel homo’s als ligfietsers dicht opeengepakt en zo is de associatie snel gelegd.

 9. knurft zegt:

  @reinier Kijk da’s een mooie verklaring! Dank! :-)