Ook buiten het verkeer zijn stomme koeien

stomme-koe-parade-bril.jpgVanmorgen heb ik genoten van een prachtige woon/werk-rit. Zonnetje, beetje wind, weinig scholieren. Wat wil je nog meer…

Onderbroken patroon
Vast patroon, zo’n start van de werkdag: Fiets parkeren, deur open, alarm er af, tas wegzetten, post uit de brievenbus halen… maar dan valt me wat vreemds op. Door de ruit in de voordeur zie ik een mij onbekende man onze vuilcontainer openmaken er iets groots zwarts in doen. Ik open de voordeur en vraag wat dat te betekenen heeft (bedenk me ook dat onze container de laatste tijd wel erg vaak vol is…). Een “houd je grote bek malloot!” is mijn deel en de man loopt weg. Ik sprint naar het kantoor en leg daar de post neer, sprint weer naar buiten en zie dat de man de huisdeur naast ons binnen gaat. Ik loop door naar de container haal het CD rek (want dat bleek het te zijn) er uit, loop naar de buren (enkele appartementen in 1 huis)  met de bedoeling aan te bellen, uit te zoeken wie de man is en het rek terug te geven. Voordat ik daar aan kom gaat de deur weer open, de man stapt naar buiten. Ik geef hem het rek terug met de opmerking: “Bij je houden en zelf opruimen!”.

Dat had ik niet moeten zeggen.
Ik duik net op tijd weg om het naar mijn hoofd vliegende rek te ontwijken. Terwijl de man dreigend op mij af komt spat het rek op de grond uiteen in enkele tientallen onderdelen en plankjes. Het geluid van het uiteenspatten is niet te horen. Daar zorgt de man wel voor met zijn scheldkanonnade waar in verschillende woorden voorkomen die ik nog zal moeten opzoeken om er achter te komen wat de precieze betekenis zou kunnen zijn… Ik weet wel dat het woord homo weer een prominente plaats in nam, maar de verdere details zijn mij ontgaan.

Ik vertel hem dat hij een aso is en dat ik direct even door zal fietsen naar het politiebureau om daar te gaan vermelden wat hij heeft uitgevreten. Zo’n CD rek naar je hoofd moet je niet zomaar van je af laten glijden natuurlijk. Dat levert vanzelfsprekend weer een scheldkanonnade op.

Leuk detail: De man is daarna bezig geweest met het zorgvuldig bij elkaar rapen van de onderdelen en legde ze daarna op een stapeltje op de stoep. Aan een later aankomende collega van mijn bazelde hij iets over “dat de kat iets vreemds had gedaan…”.

Op het politiebureau heb ik mijn verhaal gedaan. Er waren geen getuigen, ik ken de man niet, dus ik heb het bij een registratie gelaten. Morgen noteer ik nog even zijn nummerbord. Heb ik een volgende keer wat meer info.

Stomme koe!

[ klik hier voor de gehele stomme koe parade ]

Dit bericht is geplaatst in Andere zaken, Gezondheid, Stomme Koe Parade. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.