hetregentbijnanooit in Trouw

bijnanooit_trouw_02-07-2010.jpgGisteren verscheen in het dagblad Trouw een stuk over hetregentbijnanooit.nl in het kader van de campagne 10:10.

Deze internationale campagne is opgestart naar aanleiding van de mislukte milieu top in Kopenhagen en wil met praktisch toepasbare tips iedereen zo ver krijgen om in 2010 10% minder energie te verbruiken (en in 2011 weer  10% minder enz.). Ik heb me daar bij aangesloten om dat 10:10 en  hetregentbijnanooit.nl naadloos bij elkaar passen.

Het stuk is geschreven door Andrea Holwerda.

[ Klik op het artikel voor een leesbare versie ]

Update:

Op bijvoorbeeld www.energievreters.be/auto kun je uitrekenen hoe groot de CO2 uitstoot van je auto is. Weet je ook gelijk hoeveel je minder uitstoot als je de fiets neem in de plaats. En hier vind je een (grof?) gemiddelde per soort vervoer… www.slimweg.be

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, bijna nooit, Media, Weer. Bookmark de permalink.

11 Reacties op hetregentbijnanooit in Trouw

 1. Pingback: Twitter Trackbacks for Knurft.net » hetregentbijnanooit in Trouw [knurft.net] on Topsy.com

 2. Kilian zegt:

  Wat een leuk en informatief stuk in de Trouw! Hopelijk wordt het door veel mensen gelezen.

  PS: het is een beetje dubbel dat naarmate we meer mensen op de fiets krijgen (positief), de fietspaden steeds drukker worden (niet zo positief). Niet dat dat heel belangrijk is, maar toch…

 3. knurft zegt:

  @Kilian: Ik weet niet hoeveel mensen het lezen… Maar wel opvallend is dat zo’n artikel geen enkel extra bezoek aan hetregentbijnanooit.nl genereert. De URL is ook wel een beetje verstopt in het artikel, maar toch….

  Over de fIetspaden: Als we nou zorgen dat er meer fietsers dan automobilisten zijn dan mogen wij op de weg ;-) Misschien moeten een splitsing gaan maken tussen snelfietsers en niet-snelfietsers?

 4. Kilian zegt:

  Was er niet recentelijk een officieel voorstel om groepen van minimaal 15 wielrenners op wegen te mogen laten fietsen die normaal alleen voor auto’s e.d. zijn? Ik weet de details niet meer, maar toch lijkt me dat niet ideaal: wielrenners zijn nou ook weer niet zó snel, en als je als automobilist 60 of 80 km/u rijdt en je moet ineens 20 wielrenners (die 35, misschien 40 km/u rijden) gaan inhalen terwijl er continu tegenverkeer is…

 5. Hoi,
  Aan de hand van ‘How many lightbulbs’ van David Mackay heb ik eens berekend dat een fietser 10 Wattuur per km verbruikt en een auto 800 Wattuur per km, De fietser verbruikt dus een factor 80 minder energie per km. Hoeveel dat is in CO2 uitstoot weet ik niet.

 6. knurft zegt:

  @Kilian: We kunnen misschien beter kiezen voor snelweg-fietspaden en gewone fietspaden. Jammer genoeg is daar geen plaats voor tenzij er minder auto’s zijn. Dan kunnen de straten wat smaller en blijft er plaats over. Dromen moet je houden ;-)

 7. knurft zegt:

  @Jos Sluijsman: Op bijvoorbeeld http://www.energievreters.be/auto kun je uitrekenen hoe groot de CO2 uitstoot van je auto is. Weet je ook gelijk hoeveel je minder uitstoot als je de fiets neem in de plaats.
  En hier vind je een (grof?) gemiddelde per soort vervoer… http://www.slimweg.be/minder_co2/index.htm

 8. André vd Berge zegt:

  Beste Gerard,
  Wat een leuk stukje in de krant van/over jou
  Op de website van fiets naar je werk kun je volgens mij zien hoeveel CO2 je bespaart door bv naar je werk te fietsen ipv de auto te pakken.

 9. knurft zegt:

  @André vd Berge: Dank voor je reactie André. Op die site moet je je eerst opgeven. Op de door mij in het commentaar genoemde sites (die ik in de tekst zal opnemen) kun je het direct zien…

 10. Helemaal eens. Wij (74 en 73) fietsen alles. Daarnaast eten uit de volkstuin. Zoveel mogelijk vegetarisch. Het milieu is ons lief. Maar…… ik zeur wel regelmatig en dat is ook niet goed voor het milieu!
  Mooi verhaal.

  Leen Froberg.
  Enschede.

 11. knurft zegt:

  @Leen Ik mag ook graag zeuren (maar niet te vaak :-) Ik denk dat zeuren het milieu minder belast dan auto rijden… Dank voor je reactie!