Zeg ik toch?!

logo-milieu-centraal.pngTja, ik vind het een beetje een open deur, maar Milieucentraal brengt een persbericht uit met daarin de stelling dat het loont om op de korte ritten de auto te vervangen door de fiets:

Uit het persbericht:
“Wanneer alle korte ritten voortaan met de fiets of lopend zouden worden afgelegd is er een totale jaarlijkse besparing mogelijk van 500 miljoen liter brandstof met een bespaarpotentieel van ruim 750 miljoen euro. Ook het milieu gaat er dan op vooruit: per auto kan jaarlijks 185 kilo CO2 bespaart worden door vaker te fietsen of te lopen.”

De tactiek van Milieucentraal is wel goed gekozen. Wij Nederlanders willen best iets voor het milieu doen, maar dan moet dat ook wat in de portemonnee  opleveren :-)

(Wat zeg ik nou al de hele tijd: Breng je kinderen toch op de fiets naar school (doen ze het later misschien zelf ook?), koop een fietskar en ga daarmee boodschappen doen, ga met de fiets naar het  werk (want echt: hetregentbijnanooit.nl) etc!
Oh ja, voor de portemonnee: Bespaar je benzine, ziektekosten, sportschool eh… )

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Weer. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Zeg ik toch?!

 1. Struikelaar zegt:

  Ik bewonder je doorzettingsvermogen. Ik ben het al lang zat om tegen dat blok beton aan te praten. Iemand die ik ken gaat letterlijk 500 meter met de auto rijden om sigaretten te halen :-/. En dan nog niet gesproken over het feit dat minder vlees eten beter is. oh màn, wat je dan over je heen krijgt…

 2. knurft zegt:

  Ik blijf het leuk (en nuttig) vinden om bijvoorbeeld tijdens het ophalen van mijn kinderen op school pseudo-onverschillige opmerkingen te maken over de vele auto’s die daar staan van mensen die veeeeeel dichterbij wonen dan ik. Die opmerkingen maak ik natuurlijk precies tegen de bestuurders van die auto’s. Heel soms heb ik daar dan ook nog mijn hetregentbijnanooit T-shirt bij aan ;-) De reacties lopen uit uiteen van kwade blikken tot rode oren en hele “creatieve” smoesjes…

  Ook leuk: Als het dagen lang droog is hoor je niemand. Maar als het dan 1 keer regent komen de auto-ouders naast me staan en zeggen ze dingen als: “En jij zegt altijd dat het nooit regent!? Moet je nou eens kijken!”.

  Daar heb ik geen doorzettingsvermogen voor nodig, dat is humor! :-)

  (En hoe zit dat met dat boek van je?)