Ik ben een racist! (not!)

stomme-koe-parade-bril.jpgVanmiddag op het terugweg kon ik nog maar net een mede-fietser ontwijken die op het fietspad linksaf wilde slaan. Zonder op of om te kijken, zonder zijn hand uit te steken, terwijl ik al naast hem fietste om hem in te halen.

Tot mijn verbazing kwam de man mij achterna en begon mij bij het rode stoplicht uit te voeteren en uit te maken voor racist. Dit terwijl zijn huidskleur of zijn ras niet voor kwam in mijn “Hé Opletten!” en ik vindt dat verkeersregels voor iedereen gelden, ongeacht huidskleur…

Tja, zo kun je je overal wel uit kletsen…

[ klik hier voor de gehele stomme koe parade ]

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Stomme Koe Parade, Verkeer. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Ik ben een racist! (not!)

 1. Kees zegt:

  Onlangs overkwam mij twee maal iets soortgelijks: In een dorpje waar ik op weg naar mijn werk/huis doorheen fiets ligt een fietspad aan een kant van de weg, bestemd voor fietsers in beide richtingen. Ik ben gewend redelijk door te fietsen, sneller dan de gemiddelde woon-werk fietser. Op een middag zou ik net een andere fietser inhalen toen die plotseling, zonder waarschuwing (geen hand uitsteken, niet omkijken) linksaf sloeg. Ik was ternauwernood in staat hem te ontwijken. Toen ik een opmerking maakte over zijn manier van links afslaan antwoordde hij dat ik dan maar wat minder hard moest gaan fietsen.

  Op ongeveer dezelfde plaats kwam een paar dagen later een auto links uit een zijstraat (er is daar geen voorrangsregeling aangegeven) De bestruurster keek keurig naar rechts, wij hadden oogcontact, dus heeft ze mij gezien, maar reed toch door. Met slippende banden en piepende remmen kon ikm de grote klap nog net voorkomen. Toen ik ook tegen haar een opmerking maakte over fietsers, voorrang en van rechtskomen antwoordde zij (ze had haar raampje open) dat ik dan maar wat minder hard moest fietsen.

  Voorwaar 2 stomme koeien die blijkbaar vinden dat voor fietsers een niet nader gedefinieerde maximumsnelheid geldt. Ik ga altijd uit van het positieve in de medemens maar hier houdt het voor mij op.

 2. knurft zegt:

  @Kees Bovenstaande zaken komen op mijn woon/werkroute bijna dagelijks voor. Toch blijf ik er wat over zeggen, wat moet je anders…

 3. Kees zegt:

  @knurft:

  Ook ik houdt mijn mening niet voor mijzelf. Gelukkig heb ik mijzelf intussen aangeleerd met een bepaalde marge te fietsen om zo fouten van anderen te kunnen corrigeren. Zo heb ik mezelf zo al een aantal malen uit hachelijke situaties kunnen redden en zo is het laatste (niet eenzijdige) ongeval alweer een paar jaar geleden (klop-klop) . Dat adviseer ik ook anderen. Helaas is het nodig anders had ik met enige regelmaat ongelukken gehad waarvan een flink deel met toch wel ernstig letsel.