Nieuwe fiets (Beixo Slim)

knurft_beixo_slim.jpg

[ klik op de kleine foto voor een grote versie ]

Grote doos
Vanmorgen kwam er een grote doos binnen net daarin een nieuwe Beixo Slim. Mijn oude bukfiets (jarenlang in gebruik voor het doen van boodschappen, fietsen met het gezin, maar ook voor naar het werk bij gladheid etc.) viel letterlijk uit elkaar en ik was op zoek naar een vervanger.
Voor de duidelijkheid: Deze fiets is geen vervanger voor mijn ligfiets, daar kan qua fietscomfort geen bukfiets aan tippen.

Cardan-as
Tijdens de Nijmeegse fietsmarkt van 2008 had ik al eens bewonderend staan te kijken naar de fietsen van Beixo. Die zijn o.a. bijzonder omdat er geen ketting op zit. De aandrijving vindt plaats door middel van een cardan-as. Makkelijk: Geen pekel en rootzooi in de aandrijving, geen vieze ketting etc.

Fiets van het werk
De financiering zou geen probleem zijn aangezien ik nog geen gebruik heb gemaakt van de fiets-van-het-werk regeling. Dus met de trein naar Utrecht om daar bij Ad Tummers van Beixo een proefrit te maken op de “Slim”, een mooie fiets met 7 versnellingen. Conclusie was snel duidelijk: De Slim is een mooie stevige makkelijke fiets. Die fiets Een prima opvolger van mijn oude bukker. Meteen besteld dus :-)

Later meer
In de loop van deze week zal ik wat meer detailfoto’s plaatsen, wat zaken uitleggen, en verslag doen van de eerste kilometers.

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, beixo Slim. Bookmark de permalink.

6 Reacties op Nieuwe fiets (Beixo Slim)