Wat een dag!

Vandaag zat het niet echt mee:

bijnanooit lek
Enkele dagen na het registreren van pechopdefietshebjebijnanooit.nl (wie weet, doe ik er nog eens wat mee :-) krijg ik na 7 kilometer fietsen een lekke band. Vreemd, omdat ik op de ligger 1 lek in de 6000 kilometers heb. De banden van de vandaag gebruikte nieuwe bukfiets hebben er echter nog geen 150 kilometer opzitten. Dat zijn geen Swalbe Marathon Plus anti lek banden, en de opengebroken weg tussen Grave en Alverna stelt ze flink op de proef. Ik heb nooit bandenplak spullen bij me (is alleen maar gewicht dat je bijnanooit nodig hebt) en wandel dus terug naar huis.

bijnanooit kapot
Thuis blijkt hetregentbijnanooit.nl niet meer goed te werken. Alle links komen terug op de voorpagina of op kapotte schermen waarna je niet meer terug komt. Mijn provider heeft vannacht zijn server ge-update naar PHP 5.3. Dat zal dus het probleem wel zijn.
Bijnanooit is ooit begonnen als een geintje met een oude WordPress versie 2.2.2 die nog nooit is ge-update. Het aangepaste Mandigo theme was ook zou oud en de database en bestanden stonden nog op ergens-op-inter.net.

bijnanooit doethetweer…
Vanavond dus hard gewerkt om alles in een nieuwe database onder hetregentbijnanooit.nl te zetten, een compleet nieuwe WordPress 3.0.1 plus Mandigo te installeren, allemaal nieuwe plugins te plaatsen, het theme weer aan te passen, en alle losse links van een omweg te voorzien zodat ook ouder links naar de pagina’sn op de oude site het blijven doen.
Ik heb bewust niet ge-update en daarna de database verplaatst maar het gekozen om via een export en import te werken. Dat heeft WordPress heel goed voor elkaar. Bijna alle info komt mee in de nieuwe database.

Er valt nog een hoop aan te passen en te verbeteren, maar ik geloof dat ik maar ga slapen :-) De site is nu werkbaar en de rest komt later!

En dan is er ook nog…
…een akkoord tussen Rutte, Verhagen en Wilders…
Bah! Enge mannen…

Truste…

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Andere zaken. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.