Glad Nijmegen (zouden ze het ooit leren?)

In een reactie via de contactpagina van knurft.net vraagt een bezorgde medefietser zich af hoe ik de situatie wat betreft het ontbreken van fietspadenonderhoud in Nijmegen heb ervaren. Hij werkt op de Radboud en daar hoorde hij heel veel klachten op dat gebied.

In Nijmegen was het zeer slecht de laatste paar dagen. Van sneeuwvrij maken hebben ze blijkbaar geen kaas gegeten. Zelfs belangrijke fietsroutes als het fietspad langs de woonboulevard-Dukenburg en het fietspad inclusief brug van de Graafseweg waren bedekt met een laag ijs. Van andere fietsers hoorde ik dat het op andere belangrijke fietsroutes binnen en langs Nijmegen niet beter was.

Op mijn route naar mijn werk kom ik ook door Alverna (dat valt binnen de gemeente Wijchen. Ook daar is het erg treurig. De parallelweg aan beide zijden van de N324 (dat is ook het fietspad naar Nijmegen) was net als vorig jaar een totale ijsbaan. Het fietspad tussen de brug naar Grave en Alverna was echter prima schoongemaakt.

Op 6 december las ik per ongeluk een stuk op de site van de Nijmeegse verkeerswethouder Henk Beerten waar de fiets helemaal niet in voor kwam. Ik kon het niet nalaten daar een commentaar op te geven.

Toevallig las ik die avond op Twitter dat de voorzitter van de Nijmeegse fietsersbond (Hartger Wassink) aanwezig was op een “werkconferentie mobiliteit” met o.a. de wethouder. Ik heb hem via Twitter (@FB_Nijmegen) opmerkzaam gemaakt op dat stuk en de fietsersbond heeft aan het eind van die conferentie nog even met de wethouder over de slechte situatie gesproken.

Later op de avond kreeg ik nog een reactie van Beerten per mail waarin hij aangaf zo’n 100 mailtjes over slecht of niet geveegde fietspaden onder de neus gewreven heeft gekregen en dat hij het in een overleg met wethouder Turgay Tankir (Wethouder Werk & Inkomen, Openbare Ruimte en Wijken) ter sprake zou brengen.

Goed werk van de fietsersbond Nijmegen, en goed werk van al de fietsers die de slechte situatie doorgeven aan de fietsersbond en aan de gemeente.

Wie weet komt er een nuttig vervolg…
En strooien alleen help echt niet, als ze daar nou nog niet achter zijn…

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Verkeer, Weer. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.