Problemen met de beixo Slim [UPDATE]

remafstelling-slim.jpgNa de beixo Slim een paar honderd kilometer door weer en wind, door sneeuw en over ijs gebuikt te hebben heb ik deze week twee negatieve punten ontdekt die ik graag met jullie wil delen:

1. Mijn twee pedalen zijn nu al stuk: Ze draaien alleen nog met horten en stoten en hebben in alle richtingen speling. Voor een all weather fiets lijkt me dat een slechte zaak. Garantie gevalletje? Ik vermoed dat tijdens een van mijn volgende ritten beide pedalen zullen afbreken of afscheuren rond de lagers…

2. Foute montage achterrem:
Ik bekijk regelmatig mijn remblokjes en al eerder was me opgevallen dat de slijtage van de achterblokjes niet gelijk was. In mijn vakantieweek ben ik weer eens aan het poetsen en bijstellen gegaan en toen werd me duidelijk wat er mis is. Het rechte blokje was bijna op terwijl het linker blokje op de helft was.
Dit komt door de montage van de bagagedrager. Het kromme buisje waar de remkabel naar de rem toe gaat heeft niet genoeg ruimte om een normale volledige rembeweging te maken. Het verplaatsen van de kabel naar binnen de bagagedragerbevestiging heeft ook geen zin. Dat zorgt er alleen maar voor dat de uitslag naar de andere kant wordt geblokkeerd. Het verhogen van de hele bagagedrager lost de zaak ook niet op. Er is gewoon te weinig ruimte.
Ik heb het nu even opgelost door een afstandbusje (van het versleten remblokje) tussen het frame en de bagagedragerbevestiging te zetten. Dat zorgt voor precies genoeg ruimte om de rem gelijkmatig te laten bewegen. (zie foto)

Vanzelfsprekend is er een mail naar beixo toe met vragen over bovenstaande punten…

Nu al een reactie terug van beixo:

  • Ik krijg een nieuw setje pedalen opgestuurd. De verklaring van beixo:
    “Dat is een beetje het probleem met vouwpedalen. Deze zijn niet zo duurzaam als vaste pedalen, door de korte asjes en de kleinere lagers. Voor afstandfietsers raad ik ook altijd vaste tourpedalen aan.”
    “Niet zo duurzaam” lijkt me een understatement. Ik heb de pedalen er net vanaf gehaald (met moeite!) en zag dat de lagers helemaal open liggen en nog maar de helft van de kogeltjes bevatten. De geleverde pedalen kunnen dus totaal niet tegen sneeuw, pekel en ijs.
  • Het probleem van ongelijk werkende achterrem na montage van de bagagedrager wordt direct aan de verantwoordelijke voor de assemblage doorgegeven. Ik wacht op een goede oplossing en monteer ook een afstand busje aan de andere kant. Dit zorgt er natuurlijk wel voor dat de bagagedrager minder solide vast zit door het minder diep kunnen aandraaien van de boutjes…
Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, beixo Slim, onderhoud, Weer. Bookmark de permalink.

11 Reacties op Problemen met de beixo Slim [UPDATE]